Επικίνδυνη κατολίσθηση στις Βούτες - «Κατέρρευσε» τμήμα του δρόμου

Ηράκλειο
Επικίνδυνη κατολίσθηση στις Βούτες - «Κατέρρευσε» τμήμα του δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν άφησε αλώβητες τις Βούτες

Άλλη μία επικίνδυνη «παγίδα» σε δρόμο των Βουτών, η οποία χρήζει άμεσης αποκατάστασης, προκλήθηκε με την τελευταία κακοκαιρία, με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Χαράλαμπο Αλογδιανάκη, να έχει κινήσει κάθε απαιτούμενη διαδικασία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Βουτών, τις τελευταίες ημέρες και λόγω της κακοκαιρίας και συγκεκριμένα χθες Τετάρτη 11 Νοεμβρίου κατά τις μεσημεριανές ώρες έλαβε χώρα μία σοβαρή κατολίσθηση σε τοιχίο που βρίσκεται εντός του οικισμού των Βουτών. 

Αυτό είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό στο υπόστρωμα του δρόμου και να αποτελεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη «παγίδα» για τους κατοίκους και όχι μόνο, οι οποίοι διασχίζουν το συγκεκριμένο τμήμα του οδοστρώματος.

Ο πρόεδρος, έχοντας καταθέσει αίτημα προς τον δήμο Ηρακλείου, δήλωσε στο neakriti.gr «ως πρόεδρος της κοινότητας είναι μέσα στα καθήκοντά μου να ενημερώσω άμεσα, είτε εγώ, είτε κάποιο άλλο μέρος του συμβουλίου, τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου κ. Ορφανό για το συμβάν, το οποίο και έπραξα εντός της ιδίας ημέρας. Λόγω της χθεσινής αργίας σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε και η τεχνική υπηρεσία και έγινε προσπάθεια επικοινωνίας και με τον αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη».

Ωστόσο, όπως αναφέρει «μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση επί του θέματος, ούτε έχω ενημερωθεί για το πότε θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κατοίκων».

Αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος, καθώς, όπως αναφέρει, έχει «γίνει αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Μύρωνα προς το πρόσωπό μου, θέλω να ενημερώσω τους κατοίκους ότι έχω προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο δεν έχω λάβει καμία απάντηση από τους αρμόδιους που απευθύνθηκα».

Ο ίδιος αναφέρει «ελπίζω εγώ αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού στην άμεση και απαραίτητη ανταπόκριση των αρμοδίων, για την πρόληψη αλλά και την διόρθωση του σοβαρού αυτού προβλήματος εντός των επόμενων ωρών. Τέλος, θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι πάντα υπεύθυνος των αρμοδιοτήτων μου και όχι μόνο δεν υπεκφεύγω αυτών, αλλά αντιθέτως εργάζομαι ακατάπαυστα για την ανάδειξη, την ανάπτυξη και την ευημερία του πανεπιστημιακού χωριού μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κεντρικός δρόμος των Βουτών είναι γεμάτος «παγίδες», για τις οποίες έχει γίνει αναφορά σε παλαιότερα ρεπορτάζ από το neakriti.gr. Πρόκειται για έναν δρόμο «πολύπαθο» και επικίνδυνο, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, από προηγούμενες κακοκαιρίες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News