Ηράκλειο

Αποζημιώσεις: Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη μετά τις καταστροφές – Θα δοθούν από 600 - 6.000€

Στο επίκεντρο η κάλυψη των ζημιών

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην Κρήτη. Στο κλιμάκιο μετέχουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Κραγιάννης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης. Από την πλευρά της Περιφέρειας παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο συντονιστής πολιτικής προστασίας  Μανόλης Παραβολιδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε θα δοθούν στους πληγέντες:

-600 ευρώ ανά νοικοκυριό

-6.000 για οικοσκευές

Το ακριβές πακέτο θα ανακοινωθεί επόμενο κυβερνητικό κλιμάκιο που θα επισκεφθεί την Κρήτη, ενώ θα αποζημιωθεί και το ζωικό κεφάλαιο. Παράλληλα θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους που επλήγησαν.

Όπως τονίστηκε θα ενισχυθεί και ο ΕΛΓΑ στην Κρήτη.

«Έχουμε μια πρωτοφανή καταστροφή με ζημιές σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, την αγροτική παραγωγή αλλά και στις υποδομές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσιάζοντας την εικόνα των καταστροφών που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Ανατολική Κρήτη και την Π.Ε. Ρεθύμνου, κατά τη συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου. 

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει «κάλυψη των ζημιών με τις απαιτούμενες αποζημιώσεις και χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών» και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μιχάλης Σαμονάκης παρουσίασαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την κακοκαιρία. 

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Μετά την πρωινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης ακολούθησε αυτοψία στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Η αυτοψία ξεκίνησε από την περιοχή και τον οικισμό των Μαλίων και ακολούθησαν επισκέψεις στη Σταλίδα, την Ανάληψη και τις Γούβες Χερσονήσου.  Ακολουθεί επίσκεψη στο Δήμο Μυλοποτάμου της Π. Ε. Ρεθύμνου.

 Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που θα δοθούν από τους κυβερνητικούς φορείς και τα αρμόδια υπουργεία και σε συνεργασία με την Περιφέρει Κρήτης και τους Δήμους θα εξελιχθούν οι σχετικές διαδικασίες. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια