Ηράκλειο

Αδιέξοδο και στη σημερινή διαπαραταξιακή για τα δημοτικά τέλη

Το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με το ίδιο ουσιαστικά μοτίβο αδιεξόδου που καταγράφηκε χθες το βράδυ

Άκαρπη ήταν  η σημερινή συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής Ηρακλείου για το θέμα καθορισμού των δημοτικών τελών καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού για το 2021. Και έτσι, το θέμα παραπέμπεται εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με το ίδιο ουσιαστικά μοτίβο αδιεξόδου που καταγράφηκε χθες το βράδυ  στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως γράψαμε, μετά από μια αρκετά εκρηκτική συζήτηση και έντονη αντιπαράθεση, και υπό το βάρος των πιέσεων και της επιμονής των παρατάξεων Κουράκη, Λυγερού και Ινιωτάκη στην αντιπρόταση για μικρή μείωση των τελών, έναντι της δικής της πρότασης-εισήγησης για ''πάγωμα'' των τελών στα ίδια επίπεδα, η δημοτική αρχή ανέκρουσε τελικά πρύμναν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Βλέποντας ένα σκηνικό αδιεξόδου και μια ψηφοφορία που θα σηματοδοτούσε πολιτική ήττα, η δημοτική αρχή με πρωτοβουλία του δημάρχου, πρότεινε να κρατηθεί το θέμα και να συζητηθεί  σήμερα σε επίπεδο διαπαραταξιακής επιτροπής.

Προφανώς ήταν μια κίνηση πολιτικού ελιγμού αυτή εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Μόνο που  επί του πρακτέου αποδείχθηκε ανούσια από τη στιγμή που η δημοτική αρχή επέμεινε σθεναρά στη σημερινή διαπαραταξιακή στη δική της θέση για ''πάγωμα'' αλλά όχι μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.

Ανυποχώρητη   η δημοτική αρχή, ανυποχώρητοι και οι της αντιπολίτευσης  στη δική τους αντιπρόταση για μειώσεις τελών. ''Λευκός καπνός'' δεν βγήκε και δεν μπορούσε να βγει στη διαπαραταξιακή που έγινε  νωρίτερα το μεσημέρι και είναι απορίας άξιον -με βάση τη ροή των πραγμάτων- γιατί τελικά έγινε αυτός ο ελιγμός από τον δήμαρχο.

Εν πάσει περιπτώσει,  μένει να δούμε τί θα γίνει στη νέα συζήτηση που θα ακολουθήσει για στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Και για τα ανταποδοτικά τέλη αλλά και για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων του 2021 που  παίρνουν κι αυτά σειρά  προσεχώς προς ψήφιση.

Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε, οι της αντιπολίτευσης, για την ακρίβεια οι 3 παρατάξεις με επικεφαλής τους Γιάννη Κουράκη, Ηλία Λυγερό και Πέτρο Ινιωτάκη, ετοιμάζονται να καταθέσουν μια πλήρη πρόταση για σοβαρή μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων αλλά  και για μέτρα γενικότερα ανακούφισης της κοινωνίας  ενάντια στις επιπτώσεις από τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια