Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων καθαριότητας

Ηράκλειο
Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μπουν μηχανισμοί αυτόματης ενημέρωσης των διωκτικών αρχών

Την απερίφραστη καταδίκη τους για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε σε βάρος εργαζομένων της καθαριότητας, εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην περιοχή του Εσταυρωμένου σε βάρος ένας οδηγού απορριμματοφόρου και δύο υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου κατά την ώρα της εργασίας τους.

Περισσότερα από 10 άτομα που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα – ένα αγροτικό κι ένα ΙΧ – εκνευρίστηκαν καθώς περίμεναν το απορριμματοφόρο να κάνει στην άκρη για να περάσουν, κατέβηκαν από τα δικά τους αυτοκίνητα, ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα σε βάρος των εργαζόμενων και στη συνέχεια τους πλησίασαν και τους προπηλάκισαν.

Οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης αρνήθηκαν να ακούσουν τους εργαζόμενους που τους ζητούσαν λίγη υπομονή και ότι ήταν εργαζόμενοι. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μόνο που έχει λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα και προτείνουν, προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραμένουν ασφαλείς κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, να τοποθετηθεί στα οχήματα μηχανισμός αυτόματης ενημέρωσης και ενεργοποίησης των διωκτικών αρχών στις περιπτώσεις κινδύνου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου

"Μετά τη γνωστοποίηση του νέου περιστατικού σωματικής βίας που απρόκλητα σημειώθηκε σε βάρος τριών εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κατά τη διάρκεια επιτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπάθεια και συμπαράστασή του στα θύματα του αδιανόητου περιστατικού. Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της άνανδρης επίθεσης είναι ήδη γνωστοί στις διωκτικές αρχές, από τις οποίες αναμένουμε την άμεση σύλληψη και την οδήγησή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λάβουν τα επίχειρα των ενεργειών τους. Το αποτρόπαιο περιστατικό ασφαλώς δεν είναι το μοναδικό και σίγουρα όχι το τελευταίο.

Η στοχοποίηση των εργαζομένων εν ώρα καθήκοντος, αποτελεί ένα φαινόμενο με αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης, που ασφαλώς δεν δύναται να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια και καταδικαστικές ανακοινώσεις. Οφείλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση - στο βαθμό που της αναλογεί - να προβεί στη λήψη μέτρων για την αποτροπή των περιστατικών αυτών και της προστασίας των εργαζομένων από κάθε μορφή βίας. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Η ύπαρξη συστημάτων εντοπισμού στα οχήματα της υπηρεσίας θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα μηχανισμό αυτόματης ενημέρωσης και ενεργοποίησης των διωκτικών αρχών στις περιπτώσεις κινδύνου. Αναμένοντας προτάσεις και πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής επί του θέματος, δηλώνουμε εξαρχής τη διάθεσή μας για οποιαδήποτε συνεργασία μας ζητηθεί". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News