Γούρνες: Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα - Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Κρήτη
Γούρνες: Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα - Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση των αρχών: "Σταματήστε τις άσκοπες μετακινήσεις" - Βίντεο / φωτογραφίες

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας στα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου, δημιούργησε ένα εφιαλτικό σκηνικό σε περιοχές του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα σε Γούβες και Γούρνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην παραλιακή ζώνη των Γουρνών, όπου όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα.

Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ ερευνά το ενδεχόμενο μέσα στο αυτοκίνητο να υπήρχαν επιβάτες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, έκανε έκκληση προς τους πολίτες του βορειοανατολικού μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου να μην πραγματοποιούν άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τρεις ακόμη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν νωρίτερα στην περιοχή της Σταλίδας, όπου πολίτες μέσα στα οχήματά τους κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα τους και οι περιουσίες των κατοίκων έχουν παραδοθεί στο έλεος της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε το βράδυ που πέρασε, κυρίως τα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που έστειλε στο neakriti ο κ. Ανταλουδάκης κάτοικος στις Γούρνες, το σπίτι του οποίου βρίσκεται 200 μέτρα από τον παραλιακό των Γουρνών

Όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι  τυχερός γιατί το σπίτι του έχει 4 σκαλοπάτια για να φθάσει στην κεντρική είσοδο και η βροχή σταμάτησε στο 4ο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News