Οι «ουρανοί άνοιξαν» πάλι... - Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ΙΧ παρασύρθηκαν

Κρήτη
Οι «ουρανοί άνοιξαν» πάλι... - Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, δρόμοι έγιναν ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ΙΧ παρασύρθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και τους έσωσαν διασώστες

Στη δίνη της κακοκαιρίας και πάλι η Κρήτη και δη ο νομός Ηρακλείου.

Ισχυρές βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα της Δευτέρας  είχαν σαν αποτέλεσμα, άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους κυρίως σε περιοχές του δήμου Χερσονήσου αλλά και στο δήμο Ηρακλείου.

Η πυροσβεστική στην διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, όμως αυτό που προέχει σε πρώτη φάση είναι μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Ήδη έχουν γίνει διασώσεις από σπίτια στη Σταλίδα τα οποία πλημμύρισαν ενώ τα ορμητικά νερά της βροχής που έπεφτε ακατάπαυστα στην διάρκεια της νύχτας,  έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.

«Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος μιλώντας στο ράδιο 98,4 «Έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Σταλίδα, Ανάληψη Χερσονήσου, Χερσόνησο, Γούρνες, Γούβες και Επισκοπή. Έχουν φουσκώσει όλα, έχουν παρθεί αυτοκίνητα από τον κεντρικό της Ανάληψης προς τις Γούρνες. Παντού έχουμε θέματα, βρέχει πολύ και πριν ολοκληρωθεί το φαινόμενο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μηχανήματα επεμβαίνουν για να απελευθερώσουν τη ροή του νερού, ελπίζουμε ένα αυτοκίνητο με αλάρμ που κατέληξε στις Γούρνες στη θάλασσα να μην έχει κανένα μέσα. Εκείνο που προτείνω είναι ακόμα και τη διακλάδωση των Γουβών και όλη την παραλιακό δρόμο να τον αποφεύγουν. Σε πολλά σημεία τα νερά είναι πολύ βαθιά. Μην διακινδυνεύσει κανείς να μη μπει σε ρέμα με πολύ νερό, θα παρασυρθεί».

Περιοχές που βρέθηκαν στην δίνη της κακοκαιρίας είναι μεταξύ άλλων: Γούβες, Ανάληψη, Γούρνες, Ανισαράς, Κουτουλουφάρι αλλά και Ελιά Πεδιάδος.

Οι διασώσεις συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας ενώ αρκετά είναι και τα τηλέφωνα που έχει δεχτεί η πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων .

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια , μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους.

Φωτογραφίες από το Facebook του AnalipsiVillage  · Τοπικός/ταξιδιωτικός ιστότοπος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News