Ηράκλειο

Βαρδάκης: "Μετά τις καταστροφές, επείγει η οικονομική ενίσχυση σε Χερσόνησο και Μινώα Πεδιάδος"

Αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή

Επιστολή Σωκράτη Βαρδάκη στα αρμόδια Υπουργεία για άμεση καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών στους Δήμου Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου

Επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Μεταφορών και Υποδομών, απέστειλε ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζητώντας την έγκαιρη ενεργοποίηση των υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει άμεση καταγραφή των καταστροφών, αποζημίωση των πλημμυροπαθών και οικονομική ενίσχυση των Δήμων Μινώα Πεδιάδος και Χερσονήσου.

Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Βαρδάκη:

«Κύριοι Υπουργοί,

Στην ενδοχώρα της Π.Ε. Ηρακλείου και συγκεκριμένα περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και του Δήμου Χερσονήσου, δέχθηκαν το τελευταίο 24ωρο σφοδρό πλήγμα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στο ζωϊκό και στο φυτικό κεφάλαιο, με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικονομική ζημία για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους.

Επιπλέον, μεγάλες ζημιές υπέστησαν κατοικίες και υποδομές, η αγροτική οδοποιία, καθιστώντας απροσπέλαστες τις περιουσίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

 

Εκτιμώντας ότι κατανοείτε απολύτως τα προβλήματα, παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα σε κάθε ενέργεια προκειμένου να καταγραφούν και να αποζημιωθούν οι ζημιές που υπέστη το ζωϊκό, το φυτικό κεφάλαιο και οι υποδομές (δρόμοι, κατοικίες), καθώς κρίνεται επιτακτική η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων και η άμεση στήριξη των πολιτών.

Επίσης, άμεση προτεραιότητα η οικονομική ενίσχυση των Δήμων Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος για να μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα των σοβαρών καταστροφών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια