Ηράκλειο

Κρούσμα κορωνοϊού στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου - Κλειστό το Ε.Κ.Η

Κλείνει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, λόγω κρούσματος

Κατεβάζει ρολά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, από αύριο και μέχρι νεωτέρας, καθώς παρουσιάστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και στον δημοσιογράφο Μάνο Δασκαλάκη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Στέλιος Βοργιάς, θα τηρηθεί το πρωτόκολλο, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του κρούσματος.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου «από τη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο θα παραμείνει κλειστό γιατί παρουσιάστηκεκρούσμα κορωνοϊού, που δεν αφορά κάποιο συνδικαλιστικό στέλεχος ή εργαζόμενο, αφορά εξωθεσμικό παράγοντα που εδρεύει στο Εργατικό Κέντρο».

Ωστόσο όπως είπε ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να γίνει εξαερισμός, απολύμανση, να γίνουν και τα ανάλογα τεστ.

«Ήδη από την Δευτέρα και μετά και κατόπιν επικοινωνίας με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Μπορμπουδάκη, θα υπάρξει μία επικοινωνία και με τον ΕΟΔΥ. Θα ακολουθήσει η ιχνηλάτηση σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη, ενώ το Εργατικό Κέντρο θα παραμένει κλειστό ώστε να γίνει ο εξαερισμός και η απολύμανση, ώστε να ανοίξει ξανά και με ασφάλεια για τους επισκέπτες».

Ο κ. Βοργιάς διευκρίνισε ότι το κρούσμα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, μάλιστα, όπως αποκάλυψε «ήταν σε άδεια και αυτό είναι θετικό, ότι δεν είχε επαφή, ωστόσο εμείς θα τηρήσουμε το πρωτόκολλο και θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βοργιάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα νέα δεδομένα στην εργασία στην εποχή του lockdown, καθώς και στα μέτρα για τους εργαζόμενους και τις «πιέσεις»… που δέχονται οι τοπικές οικονομίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απο το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου :

Κλειστό θα παραμείνει το Εργατικό Κέντρο  Ηρακλείου και τα γραφεία των σωματείων που στεγάζονται σε αυτό  τις επόμενες ημέρες, μετά από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος Covid-19.

Με σεβασμό προς την υγεία των εργαζομένων  μας ,αλλά και των συναδέλφων  ανέργων  που μας επισκέπτονται καθημερινά,  ζητάμε την κατανόηση σας.

 Θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα υγιεινής και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας άμεσα, με ατομικά τεστ, απολυμάνσεις του κτηρίου, ιχνηλατήσεις κ.τ.λ. 

Με νέα ανακοίνωση θα ενημερώσουμε για την δυνατότητα επισκεψιμότητας  και πλήρης λειτουργίας του Ε.Κ.Η.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια