Ηράκλειο

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής Δημοτικού στο Ηράκλειο

Ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος που φοιτά και τόσο οι μαθητές όσο και ο δάσκαλος του τμήματος τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα

Άλλος ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα 20ο και 56ο Δ.Σ. Ηρακλείου, τα οποία συστεγάζονται.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μαθητής του σχολείου που φοιτά στο τμήμα ΣΤ4 και για το λόγο αυτό ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος, με τους μαθητές και τον δάσκαλο να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο εάν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή του μαθητή εκδηλώσει συμπτώματα, συμβατά με Covid 19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι, έγινε ιχνηλάτηση επαφών και ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση όλου του σχολικού συγκροτήματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια