Προβληματισμός με το «αλισβερίσι» χασίς μεταξύ ανηλίκων στην αυλή του σχολείου τους

Ηράκλειο
Προβληματισμός με το «αλισβερίσι» χασίς μεταξύ ανηλίκων στην αυλή του σχολείου τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δύο μαθητές Γυμνασίου έγιναν «τσακωτοί» κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών

Μια ασυνήθιστη υπόθεση, η οποία προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό στην τοπική εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, είδε τα τελευταία 24ωρα το “φως” της δημοσιότητας, στο Ηράκλειο, όπου φέρεται να έλαβε χώρα αλισβερίσι ναρκωτικών μεταξύ δύο ανήλικων μαθητών. Πρόκειται για 13χρονα παιδιά, τα οποία, ωστόσο, έγιναν “τσακωτά” και οδηγήθηκαν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επισημαίνεται ότι, εκτός από τους δύο μαθητές γυμνασίου, συνελήφθησαν και οι μητέρες τους. Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο 13χρονων βαρύνεται με κακουργηματική κατηγορία.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Τρίτη. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας και συγκεκριμένα κάνναβη μέσα σε χώρο του σχολείου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της “ΚΡΗΤΗ TV”, φέρεται να βρέθηκε μικροποσότητα χασίς στις τουαλέτες του σχολείου: Όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε ένα σακουλάκι που περιείχε κάνναβη κρυμμένο στο... καζανάκι τουαλέτας του γυμνασίου.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν άργησε να ενημερωθεί σχετικά και το διάστημα που ακολούθησε φέρεται να ανέλαβε να διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα την υπόθεση, λόγω της προφανούς λεπτότητας του ζητήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άργησαν να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις δύο 13χρονων αγοριών, τα οποία είχαν “τετ-α-τετ”. Η συνάντηση αυτή έγινε, πάντως, αντιληπτή από εκπαιδευτικούς.

Το αλισβερίσι

Σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV”, αφού αντιλήφθηκε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο, ο διευθυντής του σχολείου φέρεται να προσέγγισε διακριτικά τον 13χρονο που φέρεται να αγόρασε το χασίς. Όπως έγινε γνωστό, ο 13χρονος μαθητής πλήρωσε το ποσό των 5 ευρώ για να προμηθευτεί τη μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Συγκεκριμένα, το παιδί έδωσε 5 ευρώ και προμηθεύτηκε ένα σακουλάκι που περιείχε τρίμματα κάνναβης. Ο ανήλικος μαθητής γυμνασίου παρέδωσε το σακουλάκι με το χασίς στον διευθυντή.

«Λεπτό θέμα»

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «λεπτό θέμα». Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή, υπήρξε επέμβαση των Αρχών. «Έχει επέμβει η Αστυνομία και η Εισαγγελία. Διερευνούν να βρουν την άκρη και θα τη βρουν την άκρη...», ανέφερε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Καρτσωνάκης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, η στάση που κράτησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν πολύ καλή. «Ο διευθυντής και οι υπόλοιποι συνάδελφοι κινήθηκαν πολύ καλά», επισήμανε ο κ. Καρτσωνάκης, συμπληρώνοντας ότι η «υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο» της.

Στην Ασφάλεια οι δύο μαθητές

Τελικά, τόσο ο φερόμενος αγοραστής, όσο και ο συνομήλικός του, που φέρεται να τον προμήθευσε με το χασίς, οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου. Αφού έγινε γνωστό το συμβάν, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και αμφότεροι οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομία. Ας σημειωθεί ότι εκεί μετέβησαν και οι γονείς των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 13χρονος μαθητής, που φέρεται να προμήθευσε τον έτερο 13χρονο με το σακουλάκι χασίς, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι τον προσέγγισε ένα παιδί μεγαλύτερης ηλικίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ανήλικο αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατονομάστηκε. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο 13χρονος, ο ανήλικος Αλβανός τον εκβίασε προκειμένου να πουλήσει το σακουλάκι. Ως αντάλλαγμα, ο 13χρονος θα έπαιρνε ένα... τσιγαριλίκι.

Εάν έφερνε αντίρρηση στον μεγαλύτερο ηλικιακά ανήλικο, θα είχε «άσχημα ξεμπερδέματα», όπως είπε στους αστυνομικούς. Πάντως, ο 13χρονος αρνήθηκε ότι εμπλέκεται σε αγοραπωλησία ναρκωτικών. Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανένα οικονομικό κίνητρο να εμπλακεί σε μια τέτοια διαδικασία.

Χειροπέδες και στις μητέρες τους

Επισημαίνεται ότι στον φερόμενο προμηθευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος! Εξάλλου, η Αστυνομία συνέλαβε και τις μητέρες των 13χρονων που είχαν ειδοποιηθεί στο μεταξύ από την Ασφάλεια. Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Τελικά, τόσο οι δύο μαθητές, όσο και οι μητέρες τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News