Βροχή με το… τουλούμι στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Βροχή με το… τουλούμι στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επι ποδός από τις πρώτες πρωινές ώρες οι αρμόδιες αρχές

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις το βράδυ της Παρασκευής – ξημερώματα Σαββάτου σε περιοχές της Κρήτης, είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος όπως άλλωστε συνέβη και στο Οροπέδιο Λασιθίου του νομού Λασιθίου.

Συγκεκριμένα στο δήμο Μ. Πεδιάδος, στο «μάτι του κυκλώνα» φαίνεται πώς βρέθηκαν τα χωριά Αρχάγγελος, Ξιδάς, Σκλαβεροχώρι, Καστέλι και Καρδουλιανό.

Σπίτια και αγροτικές εκτάσεις πλημμύρισαν με την πυροσβεστική υπηρεσία να καλείται άμεσα να συνδράμει για άντληση υδάτων, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή

Από νωρίς το πρωί στις περιοχές που επλήγησαν βρέθηκε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μ. Φραγκάκης, που διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος των προβλημάτων και των ζημιών που άφησε πίσω της η καταρρακτώδης βροχή.

«Έπεσε βροχή με το… τουλούμι. 3 ώρες ήταν αρκετές για να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε, αστυνομία, πυροσβεστική, Αντιπεριφέρεια και είμαστε επί ποδός για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φραγκάκης.

« Ήδη υπάρχουν μηχανήματά μας που προσπαθούν να διώξουν τις τεράστιες ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί σε διαφορά σημεία , η πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια ενώ συνδράμει και η Περιφέρεια αλλά και η αστυνομία», προσθέτει ο Δήμαρχος, απευθύνοντας έκκληση σε όλους όσοι μετακινηθούν αυτές τις μέρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News