Πολιτική Προστασία στο Ηράκλειο: Ανασυγκρότηση & προετοιμασία μετά τη θεομηνία

Ηράκλειο
Πολιτική Προστασία στο Ηράκλειο: Ανασυγκρότηση & προετοιμασία μετά τη θεομηνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεδιάσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται Περιφέρεια Κρήτης και συναρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με στόχο να υπάρξει συντονισμός όλων, στο πλαίσιο της  πρόληψης αλλά και της καλύτερης αντιμετώπισης τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μπήκαν στο επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο μελετών ώστε σε επόμενη φάση να εξασφαλιστούν χρήματα για την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

Αναφορικά με το ζήτημα της οριοθέτησης και διευθέτησης ποταμών και ρεμάτων σε όλο το νησί, ο Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες.

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Γιόφυρου, μήκους 10 χιλιομέτρων από την παραλιακή έως τον Δρακουλιάρη.

Με την επίμαχη μελέτη, εξασφαλίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής ενώ παράλληλα θα τρέξουν και έργα ανάπλασης, όπως χώροι αναψυχής, πάρκα και ποδηλατόδρομος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News