Θετικός στον κορωνοϊό χειρουργός του ΠΑΓΝΗ - Είχε πραγματοποιήσει επέμβαση το πρωί

Ηράκλειο
Θετικός στον κορωνοϊό χειρουργός του ΠΑΓΝΗ - Είχε πραγματοποιήσει επέμβαση το πρωί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνάδελφοί του δε θα τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γιατρός χειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Τις τελευταίες ημέρες ο γιατρός εμφάνιζε ήπια συμπτώματα κορωνοϊού και σήμερα, Παρασκευή, υπεβλήθη στο σχετικό τεστ, το οποίο και βγήκε θετικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γιατρός πραγματοποίησε χειρουργείο το πρωί της Παρασκευής, λίγο πριν μάθει ότι νοσεί από τον ιό.

Σημειώνεται πως από το άκουσμα της είδησης μέχρι και λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, οι συνάδελφοί του στο Τμήμα όπου εργάζεται και οι οποίοι είχαν βάρδια μαζί του το πρωί, παρέμεναν… «εγκλωβισμένοι» στο νοσοκομείο, μη γνωρίζοντας ακόμη τι θα κάνουν: Εάν θα μπουν σε προληπτική καραντίνα, καθώς και εάν θα υποβληθούν κι εκείνοι σε τεστ κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, ζητούσαν ειδική απολύμανση τόσο του χειρουργείου, όσο και των χώρων όπου βρέθηκε ο χειρουργός.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αποφάσεις θα έλαβε η ειδική Επιτροπή του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία και πραγματοποίησε συνεδρίαση επί του θέματος, στην κλινική δεν θα πραγματοποιηθεί απολύμανση και οι εργαζόμενοι δε θα μπουν σε προληπτική καραντίνα. Ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού την ερχόμενη Πέμπτη.

Το εν λόγω θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε υγειονομικό του ΠΑΓΝΗ έρχεται να προστεθεί στα 8 με 9 θετικά κρούσματα υγειονομικών τις τελευταίες 10 με 15 ημέρες, με ζήτημα ύψιστης σημασίας για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο να αποτελεί η προληπτική πραγματοποίηση τεστ κορωνοϊού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε όλους τους εργαζόμενους.

(Φωτογραφία αρχείου Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News