«Δώρο» από το εξωτερικό στους δύο άστεγους που μαγειρεύουν για άπορους

Ηράκλειο
«Δώρο» από το εξωτερικό στους δύο άστεγους που μαγειρεύουν για άπορους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλύπτουν τα έξοδα για να δημιουργηθεί κοινωνικό εστιατόριο

«Έκρηξη» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης διαδέχτηκε την επιβολή προστίμου σε δύο άστεγους στην παραλιακή που μαγειρεύουν για άλλους άπορους και στους οποίους δόθηκε «τελεσίγραφο» να απομακρύνουν το τροχόσπιτό τους από το χώρο. Μετά την απελπισία που βίωσαν ο Μηνάς Χατζηδάκης και η Όλγα Ψυχογιού- που αισθάνθηκαν ότι βρίσκονταν υπο διωγμό- ξαναγεννήθηκε η ελπίδα…. Συγκεκριμένα Κρήτες ομογενείς προσφέρθηκαν να καλύψουν τα έξοδα για να γίνει το όνειρο των δύο αστέγων πραγματικότητα.

Καλύπτουν τα έξοδα για κοινωνικό εστιατόριο

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνάς «Η αρχή έγινε με Κρητικούς από τη Γερμανία με τους οποίους είχαμε επαφές για ένα μήνα που ήρθαν το καλοκαίρι. Γνωριστήκαμε, κατάλαβαν τα προβλήματά μας και με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με ομογενείς σε άλλες χώρες. Όπως μας είπαν θέλουν να διατηρήσουν τη ανωνυμία τους και θα καλύψουν τα έξοδα για εντοπιστεί ένα κτίριο όπου θα στηθεί ένα κοινωνικό εστιατόριο. Εκεί θα μεταφερθούμε και θα μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν γεύματα σε άστεγους, με τα τρόφιμα που μας προσφέρουν οι πολίτες. Θα πρέπει να είναι ένας χώρος 100-200 τμ».

Μάλιστα η είδηση ανακοινώθηκε για να αναζητηθεί και να εντοπιστεί πιο εύκολα ο χώρος στο Ηράκλειο που θα φιλοξενήσει το κοινωνικό εστιατόριο.

Στόχος ένα κέντρο αστέγων

Τα σχέδια και τα όνειρα όμως δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τον κ.Μηνά «εάν υπάρχει χώρος στο κοινωνικό εστιατόριο θα το επεκτείνουμε και θα προστεθεί ένας χώρος με πλυντήρια όπου θα μπορούν οι άστεγοι να πλένουν τα ρούχα τους, ένα ‘’καφενείο’’, μια τηλεόραση και ένα μπάνιο για να μπορούν να πλυθούν. Αργότερα στόχος μας είναι να δημιουργηθεί και ένας χώρος αστέγων».

Όπως αναφέρει ο κ.Μηνάς η προσπάθεια απομάκρυνσής τους από την παραλιακή τους προκάλεσε πίκρα και οργή. «Αισθανθήκαμε σαν να είμαστε εγκληματίες. Τώρα αυτό που ζητάμε είναι να γίνουμε όλοι μαζί μια αλυσίδα για να στηρίξουμε όσους έχουμε ανάγκη, γιατί και οι άστεγοι καρδιά…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News