Ηράκλειο

Δασκάλα θετική στον κορωνοϊό σε σχολείο του Ηρακλείου - Έκλεισε το τμήμα

Πρόκειται για το Τμήμα Ε2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Μετά από κρούσμα κορωνοϊού έκλεισε τμήμα του 12ου Δημοτικού Σχολείου στον Πόρο - Κλειστό και το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός του ΠΑΓΝΗ

Ένα ακόμη τμήμα δημοτικού σχολείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, αναστέλλει τη λειτουργία του, λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα έκλεισε το Τμήμα  Ε2 του 12ου Δημοτικού Σχολείου στον Πόρο, καθώς δασκάλα παράλληλης στήριξης παρουσίασε συμπτώματα, έκανε το τεστ και βγήκε θετικό.

Η απόφαση να κλείσει το τμήμα πάρθηκε χθες, ενώ σε αναστολή είναι από το πρωί, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπελαδάκη. Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε στο neakriti.gr, «πρόκειται για μία δασκάλα παράλληλης στήριξης, η οποία έκανε το τεστ και βγήκε θετικό, έτσι πάρθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα και να μπουν σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών άλλη μία εκπαιδευτικός, καθώς και τα 19 παιδιά που φοιτούν στο τμήμα».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ενημερώθηκαν για το κρούσμα και το κλείσιμο του τμήματος, μερίδα γονέων εξέφρασαν το προβληματισμό και την αγωνία τους, καθώς τα παιδιά τους δεν υποβάλλονται σε τεστ.

Επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ, όπου και ενημερώθηκαν πως εάν δεν έχουν τα παιδιά τους συμπτώματα δεν είναι απαραίτητο να κάνουν το τεστ, ωστόσο οι ίδιοι, όπως πληροφορούμαστε, με δική τους πρωτοβουλία και δικό τους κόστος, θα υποβάλλουν τα παιδιά τους σε τεστ. 

Έκλεισε και το Νηπιαγωγείο του ΠΑΓΝΗ

Συναγερμός σήμανε και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς κρούσμα εντοπίστηκε στον Παιδικό Σταθμό, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη. Μόλις εντοπίστηκε το κρούσμα συνεδρίασαν οι γιατροί, που διοικούν τον Σταθμό και πήραν την απόφαση να κλείσει το τμήμα του Παιδικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο για προληπτικούς λόγους αναστέλλεται και η λειτουργία του Νηπιαγωγείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, για 14 ημέρες.

(Φωτογραφία: unsplash)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια