«Ποντικός» μπούκαρε σε οίκο ευγηρίας - Πως τον «πρόδωσαν» τα παπούτσια

Ηράκλειο
«Ποντικός» μπούκαρε σε οίκο ευγηρίας - Πως τον «πρόδωσαν» τα παπούτσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ήταν ο δράστης της κλοπής

Είχε το θράσος να “μπουκάρει” ξημερώματα μέσα σε γηροκομείο και να αποσπάσει περίπου 1.000 ευρώ, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Ο λόγος για έναν 30χρονο “ποντικό”, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα εισέβαλε σε οίκο ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου, ωστόσο η οξυδέρκεια των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα ο δράστης να εντοπιστεί και να συλληφθεί τάχιστα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV ο 30χρονος άνδρας εισέβαλε σε γηροκομείο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου. Ο συλληφθείς είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, καθώς φορούσε κουκούλα, αλλά και χειρουργική μάσκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος που κατάγεται από την πρωτεύουσα, αλλά διέμενε στις Γούβες Ηρακλείου, μετέβη περίπου στις 4 τα ξημερώματα, στα γραφεία του γηροκομείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νοσηλεύτρια βάρδιας ήταν εκείνη την ώρα επιφορτισμένη με τη φροντίδα ηλικιωμένων με αποτέλεσμα ο “εισβολέας” να μη γίνει αντιληπτός. Ο φερόμενος δράστης κατευθύνθηκε στο ταμείο και αποχώρησε έχοντας αρπάξει το ποσό των περίπου 1.000 ευρώ. Ωστόσο, ο φερόμενος κλέφτης δεν έμελλε να διαφύγει για πολλή ώρα της σύλληψής του, καθώς λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, που κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του δράστη. Οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του οίκου ευγηρίας, όπου αποτυπώνονταν οι κινήσεις του δράστη. Η Αστυνομία απέκτησε ξεκάθαρη εικόνα του σωματότυπου και της ένδυσης του 30χρονου άνδρα.

Τελικά, όπως προέκυψε, ο δράστης ήταν... γείτονας του γηροκομείου! Οι αστυνομικοί, αναλύοντας ενδελεχώς όλα τα στοιχεία που τους παρείχε το βίντεο, έδωσαν βαρύτητα στο μπλε χρώμα και το ιδιαίτερο σήμα των αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο δράστης. Η παρατήρηση της εν λόγω λεπτομέρειας ήταν αυτή που έμελλε να αποτελέσει την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του 30χρονου. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του δράστη και εντόπισαν τα επίμαχα παπούτσια στο δωμάτιο όπου διέμενε ο 30χρονος. Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες, ο συλληφθείς ομολόγησε την πράξη του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News