Ηράκλειο

Δίκη Λεμπιδάκη: Μεγαλείο ψυχής από τον Κρητικό επιχειρηματία

Ζήτησε επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής για όσους κατηγορούμενους έδειξαν μεταμέλεια

Μνήμες από την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος κρατείτο όμηρος για έξι μήνες, από τα τέλη Μαρτίου του 2017 έως τις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ξυπνούν σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθονται για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό οι 12 άνδρες, οι οποίοι τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους που έχουν δείξει μεταμέλεια, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του αλλά και την συγκλονιστική περιγραφή για την απαγωγή του.

Ο κ. Λεμπιδάκης, ζητώντας την άδεια του δικαστηρίου, κατέβασε την μάσκα όπου φορούσε, και απευθύνθηκε στους δικαστές: «Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πως νιώθω», ενώ συνέχισε ως εξής: «Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα για αυτούς τους κατηγορούμενους που έχουν δείξει μεταμέλεια, δείξτε και εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής».

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν του την κίνηση και το μεγαλείο ψυχής που έδειξε, ανέφερε ότι είπε απλώς αυτό που νιώθει.

Παράλληλα, ο αδελφός του επιχειρηματία, Εμμανουήλ Λεμπιδάκης, ανέφερε τα εξής:

«Δόξα τω θεώ ο αδελφός μου γύρισε ψυχικά και σωματικά υγιής. Θα ήταν άλλη η στάση μας τελείως αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Αυτό ας είναι ένα σαφές μήνυμα προς τον καθένα».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια