Ηράκλειο

«Θρασύτατες» απάτες μέσω υπολογιστή στο Ηράκλειο - Συνολική λεία 64.000 ευρώ

Πως κατάφεραν να πείσουν τα θύματα τους

Στην εξιχνίαση δυο υποθέσεων θρασύτατης απάτης προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 5 αλλοδαπών βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να εξαπάτησαν 2 Ηρακλειώτες.

Κρυμμένοι πίσω από εταιρεία «φάντασμα» επενδυτικών προγραμμάτων και μάρκετινγκ, παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ή διευθυντικά στελέχη και έπεισαν τα 2 θύματα τους να επενδύσουν συνολικά 64.000 ευρώ. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στην απάτη έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχε παρόμοιο όνομα πραγματικής εταιρείας με ακουστικά, που όμως γράφονταν με διαφορετικό τρόπο, κάτι που δεν γνώριζαν τα θύματα.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι έδρασαν κατά το χρονικό διάστημα από 27.04.2020 έως και 15.05.2020.

Ακόμη, οι 5 αλλοδαποί φαίνεται πως έχουν απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν τις Αρχές στην Πελοπόννησο όμως αυτή την φορά έβαλαν στο στόχαστρο το Ηράκλειο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου δύο υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης μέσω υπολογιστή.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.04.2020 έως και 15.05.2020, οι παραπάνω αλλοδαποί παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 64.000 ευρώ, από δύο ημεδαπούς.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως εκπροσώπους ή διευθυντικά στελέχη εταιρίας, έπειθαν τους παθόντες να τους καταβάλλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά για επενδυτικούς σκοπούς, σε τραπεζικό λογαριασμό.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια