Ηράκλειο

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Πρόγραμμα διανομής τροφίμων για την οικονομική υποστήριξη πληγέντων του κορωνοϊού

Οι ωφελούμενοι του ανωτέρου προγράμματος θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για την διαδικασία παραλαβής των τροφίμων

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γνωστοποιείται πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Οι υποβληθείσες αιτήσεις ξεπέρασαν τις 130 και η αξιολόγηση αυτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10/2020 από επιτροπή αποτελούμενη από την κ. Ο. Δραμουντάνη, αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, τον κ. Γ. Γαλυφιανάκη, Προϊστάμενο στο Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης και Πολιτισμού και επιστημονικά στελέχη των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - και σύμφωνα με την υπ. αρ. 118/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας - στα πλαίσια του οποίου, θα διανεμηθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, σε 100 άτομα/οικογένειες του Δήμου που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι ωφελούμενοι του ανωτέρου προγράμματος θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για την διαδικασία παραλαβής των τροφίμων.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των κατοίκων του, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αυτού θα εφαρμόσουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού SARS–CoV-2 και η διαδικασία διανομής θα εναρμονιστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.'

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια