Ηράκλειο: Μαθητές λυκείων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθητές λυκείων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κρούσματα σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου

Ανησυχία και συνάμα προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες της Κρήτης.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σε μαθητή της Ά Λυκείου στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και ο προϊστάμενος της δημόσιας υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Λουμπούνης προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.

Σύμφωνα και με το υγειονομικό πρωτόκολλο που τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, ο μαθητής παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ το τμήμα που φοιτά έχει προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 13 Νοεμβρίου και έχει γίνει ήδη απολύμανση στο συγκεκριμένο τμήμα.

Επίσης όπως ανέφερε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, κ. Καραγιαννίδης, θετικός στον ιό βρέθηκε ακόμη ένας μαθητής, επίσης της Ά Λυκείου,  στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου.

Το συγκέκριμένο τμήμα απολυμάνθηκε στη διάρκεια της ημέρας, ενώ το σχολείο σήμερα παρέμεινε κλειστό.

Έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένονται και πάλι οδηγίες αναφορικά με την λειτουργία του τμήματος.

«Να ξέρετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ενεργοποιείται άμεσα ο μηχανισμός και από τον υπεύθυνο covid  του σχολείου και από τον διευθυντή και ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Επίσης υπάρχει συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και δη με τον κ. Λουμπούνη που ανταποκρίνεται αμέσως σε ότι του έχω αναφέρει και θέλω να τον ευχαριστήσω και δημοσίως. Τώρα αναφορικά με το κρούσμα σε μαθητή στο 8ο ΓΕΛ, να σας αναφέρω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και βάσει των νέων στοιχείων που θα υπάρξουν, αναμένουμε και τη σχετική γνωμοδότησης για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής αναφορικά με την λειτουργία του τμήματος» , πρόσθεσε ο κ. Καραγιαννίδης.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε φορά που σχολικό τμήμα προχωράει σε αναστολή λειτουργίας, άμεσα τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης μεταξύ καθηγητών και μαθητών που καλούνται να διδαχθούν πλέον τα μαθήματά τους από το σπίτι.

Νέο κρούσμα στο ΙΤΕ

Την ίδια στιγμή, νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο ΙΤΕ. Πρόκειται για φοιτητή, ο οποίος βρισκόταν στην ίδια εργαστηριακή ομάδα με το πρώτο κρούσμα. 

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News