Ηράκλειο

Διώχνουν τους άστεγους που μαγειρεύουν για άλλους άπορους

Πρόστιμο στους άστεγους που προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε άπορους

Πίκρα και απογοήτευση για δύο άστεγους- τον κ. Μηνά και την Όλγα- που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν άλλους άπορους αλλά τώρα αισθάνονται υπό διωγμό. Το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας εμφανίστηκε στο χώρο όπου έχει στηθεί το τροχόσπιτο στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου , τους βεβαίωσε πρόστιμο για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και έτσι σύμφωνα με το νόμο είναι αναγκασμένοι να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρει ο κ.Μηνάς μιλώντας στο neakriti.gr «αυτό το τροχόσπιτο έχει στηθεί για να μαγειρεύουμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε άλλους άστεγους. Όταν διαπίστωσα ότι μας διώχνουν αισθάνθηκα χάλια. Είναι μάλλον η δική μας εικόνα που ενοχλεί. Όμως αυτό το τροχόπσιτο δεν πρέπει να τους πειράζει. Προσφέρουμε μερίδες φαγητού σε άστεγους, σκουπίζουμε και μαζεύουμε τα σκουπίδια μας».

Χωρίς φαγητό θα μείνουν άστεγοι

Καθημερινά προσφέρονται 30 μερίδες φαγητού σε άστεγους και σήμερα με κόπο ετοιμάστηκαν τα τελευταία γεύματα. Από την Τετάρτη όμως παραμένει άγνωστο αν θα μαγειρευτούν τα γεύματα ή αν θα μείνουν οι άστεγοι χωρίς φαγητό. Λύση αναζητείται και για τα τρόφιμα που υπάρχουν στο τροχόσπιτο καθώς αν δεν διατεθούν, θα αλλοιωθούν. Το μόνο που ζητούν οι δύο άστεγοι -που προσφέρουν εδώ και καιρό αγάπη και περίσσευμα ψυχής στους συνανθρώπους τους- είναι να εντοπιστεί άλλος χώρος όπου μπορούν να στήσουν το τροχόσπιτο και να συνεχίσουν τη δράση τους.

«Από τη δημοτική αστυνομία μας είπαν ότι δε γίνεται διαφορετικά και πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν δεν φύγουμε μπορεί να υπάρξουν νέα πρόστιμα αλλά εγώ είμαι άπορος, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσω. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που κάνουν κατάληψη δημόσιων χώρων αλλά όλη η αυστηρότητα εξαντλήθηκε στους άστεγους...».

Παρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν το όνειρο τους μελλοντικά είναι να δημιουργήσουν να ένα εστιατόριο για άπορους και ένα κέντρο αστέγων στο οποίο άνθρωποι που δεν είναι και τόσο προνομιούχοι και βιώνουν δυσκολίες να μπορούν να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό και ένα ζεστό κρεβάτι.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια