Ηράκλειο

Nίκος Παππάς: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το αεροδρόμιο Καστελίου

"Είμαστε σε μια περίοδο που οι αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολλαπλές" υποστήριξε ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά στην κυβέρνηση εκτόξευσε από το Ηράκλειο ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία στην Κρήτη. Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας, ο κ. Παππάς βλέπει τις εξελίξεις όπως λαμβάνουν χώρα σε δύο μεγάλα έργα υποδομής της Κρήτης και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο του Καστελίου και τον ΒΟΑΚ.


Το πιο αξιοσημείωτο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ήταν η κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε μείζονα ζητήματα όπως είναι εκείνο της πανδημίας, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Ο ίδιος έκανε σαφές πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι εγκλωβισμένη σε μια σειρά από πολλαπλές αποτυχίες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα στον λαό ασκώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον αντιπολιτευτικό του ρόλο.
«Είμαστε σε μια περίοδο που οι αποτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολλαπλές στα μείζονα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί. Μιλάω για τα ζητήματα της εθνικής οικονομίας και της πανδημίας. Στις δημοσκοπήσεις που επικαλούνται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι φαίνεται πως οι αρνητικές γνώμες είναι περισσότερες από τις θετικές. Και πλέον μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου θα δούμε πολιτικές ανακατατάξεις και εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Παππάς, ενώ συνέχισε: «Από τη δική μας πλευρά, εμείς θα κάνουμε εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε. Θα σταθούμε δίπλα στον λαό και στα προβλήματα. Όχι από τις θέσεις μιας αντιπολίτευσης η οποία συνεχώς διαμαρτύρεται, αλλά από τις θέσεις μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει την πείρα της διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να έχουμε και τον ρόλο μιας αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία δίνει λύσεις. Έχουμε ανταποκριθεί από την αρχή στον ρόλο μας».

Αεροδρόμιο Καστελίου

Η διήμερη περιοδεία του κ. Παππά ξεκίνησε από χθες νωρίς το πρωί. Ο τομεάρχης Υποδομών βρέθηκε στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό, παρά τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε και χωρίς μάλιστα λόγο, όπως είπε.
«Επισκεφτήκαμε το εργοτάξιο στο Καστέλι. Δυστυχώς χάθηκε ένας χρόνος χωρίς να υπάρχει λόγος. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από τον Μάιο του 2019 και θα μπορούσε η εταιρεία να είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες εάν το αντίστοιχο υπουργείο είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Το έργο προχωράει, ο σχεδιασμός έχει υλοποιηθεί και ευελπιστούμε να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Βέβαια οφείλω να υπογραμμίσω τις ανησυχίες μας σε σχέση με την εκπροσώπηση του Δήμου στον φορέα διαχείρισης του αεροδρομίου και βεβαίως σχετικά με την υλοποίηση έργων τα οποία θα διασφαλίζουν ότι ο μεγάλος όγκος που φέρνει ένα αεροδρόμιο δε θα είναι ένας φόρτος που θα καταπονήσει τις υποδομές του Δήμου με τέτοιο τρόπο που θα επηρεαστεί η ζωή των πολιτών. Αυτό που είδαμε είναι πως συνεχίζονται οι εργασίες και αυτό το καταγράφουμε ως μια θετική εξέλιξη. Δεν είμαστε εκείνοι που θα κάνουμε αντιπολίτευση για να κάνουμε αντιπολίτευση. Και μάλιστα πάνω σε έργα που εμείς είχαμε σχεδιάσει και προχωρήσει, όπως είναι το αεροδρόμιο. Το μείζον για εμάς δεν είναι να πάρουμε την πόζα της αντιπολίτευσης και να βγάλουμε μια ανακοίνωση 5 γραμμών. Το μείζον για εμάς είναι να γίνει το έργο. Το υπογραμμίσαμε. Στο αεροδρόμιου Καστελίου, η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι αντιπολίτευση-επιταχυντής εξελίξεων», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Παππάς.
Τι θα γίνει όμως στις αρχές Δεκεμβρίου; Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου. Είναι η ημέρα που θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του ΑΕΠ της χώρας μας. Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να κλείσει τη σύντομη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας σαφές πως η κυβέρνηση δεν έχει βρει ένα ρεαλιστικό σχέδιο που αφενός να στηρίζει τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και αφετέρου να τονώνει την κοινωνική ανάπτυξη. Απεναντίας, προωθεί μια οικονομική πολιτική που είναι βάρβαρη και αντικοινωνική, όπως είπε.
«Στις 4 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την πορεία του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο. Το τρίτο τρίμηνο είναι, όπως γνωρίζετε, το τρίμηνο που ενσωματώνει τα αποτελέσματα και από την πορεία του τουρισμού. Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από λίγες μέρες στη Βουλή όταν συζητούσαμε την πρόταση μομφής για τον κ. Σταϊκούρα, προϊδέασε κυρίως τους βουλευτές του ότι τα αποτελέσματα αυτά δε θα είναι ενθαρρυντικά. Δεν απευθυνόταν σε εμάς, κοίταγε προς τα δεξιά του όταν το έλεγε.
Αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου οι προβλέψεις κάθε φορά διαψεύδονται επί τα χείρω. Πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτή την κατάσταση, και το φρένο δεν μπορεί να είναι η οικονομική συνταγή που συνδυάζει τη μεθοδευμένη απραξία με το “πνίξιμο” των επιχειρήσεων και την εισαγωγή ενός Πτωχευτικού Κώδικα ο οποίος θα σημάνει το δεύτερο τεράστιο επεισόδιο αναδιανομής πλούτου και επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας δεν εμπεριέχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, καμία απολύτως προστασία της πρώτης κατοικίας!


Είναι ένα σχέδιο βάρβαρο, ένα σχέδιο αντικοινωνικό, ένα σχέδιο που πρέπει να λάβει τη συντονισμένη απάντηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, αλλά και τη συντονισμένη απάντηση όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων...
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστατικά ταγμένος σε αυτή την κατεύθυνση. Θα αγωνιστεί σε αυτήν την κατεύθυνση. Και έχει έναν διαρκή, διακηρυγμένο και αυτονόητο στόχο για ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, ειδικά πάνω σε ζητήματα όπως αυτά που προανέφερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για υπερβολές στη διαχείριση των ζητημάτων της COVID σε σχέση με το κλείσιμο της εστίασης στις “κόκκινες” και “πορτοκαλί” περιοχές, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει άλλος χειρισμός στο επίμαχο θέμα.
«Ειδικά στο ζήτημα της εστίασης, πιστεύω πως θα μπορούσε να υπάρξει άλλος χειρισμός. Υπάρχουν μαγαζιά που μπορούν να λειτουργήσουν με βάση τις προδιαγραφές, τις κοινωνικές αποστάσεις και τους κανόνες ασφαλείας. Ένα γενικό κλείσιμο αυτή τη στιγμή είναι οδυνηρό. Ήδη ο κλάδος του επισιτισμού είναι σε μεγάλη αναστάτωση», είπε μεταξύ άλλων.

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά σήμερα

“Φορτωμένο” είναι το πρόγραμμα του κ. Παππά και σήμερα. Ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, ενώ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του κόμματος. Αναλυτικά το πρόγραμμά του σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου έχει ως εξής:
* Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.
* Στις 10 θα επισκεφτεί τον κόμβο Αγίας Πελαγίας του ΒΟΑΚ (θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ρέθυμνο).
* Στις 12 μ. θα πραγματοποιήσει συνάντηση με μηχανικούς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στα γραφεία της Ν.Ε. Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (Κουντουριώτη 164, Ρέθυμνο).
* Στη 1 το μεσημέρι θα συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή και θα γίνει σύσκεψη φορέων στην Αντιπεριφέρεια με θέμα τις υποδομές στην Π.Ε. Ρεθύμνου.
* Στις 3 μ.μ. ο κ. Παππάς θα επισκεφτεί το εργοτάξιο διαπλάτυνσης του δρόμου και της γέφυρας από τη διασταύρωση και προς τον οικισμό Κοξαρέ του δήμου Αγίου Βασιλείου και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη. Θα υπάρξει πρόβλεψη για τήρηση των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.
* Τέλος, στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εσωκομματική σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια