Δημιουργία Κέντρου Αυτισμού και Κέντρου Αλτσχάϊμερ ανακοίνωσε η Ζωή Ράπτη από την Κρήτη

Ηράκλειο
Δημιουργία Κέντρου Αυτισμού και Κέντρου Αλτσχάϊμερ ανακοίνωσε η Ζωή Ράπτη από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα κατασκευαστεί και Κέντρο Ημέρας Αλτσχάϊμερ

Τη δημιουργία Κέντρου Αυτισμού, για την πρόωρη διάγνωση και στήριξη των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, μέχρι την ενήλικη ζωή τους ανακοίνωσε η Ζωή Ράπτη από την Κρήτη.

Η κ. Ράπτη που είχε συναντήσεις με φορείς της υγείας στο Ηράκλειο  ανακοίνωσε τη δημιουργία, το επόμενο διάστημα, Κέντρου Ημέρας Αλτσχάϊμερ, το οποίο θα λειτουργήσει 18 μήνες στο ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια στο κέντρο του Ηρακλείου, σε χώρο που όπως είπε θα κατασκευαστεί.

Η κ. Ράπτη δήλωσε  σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ικανοποιημένη από τη λειτουργία των δομών που επισκέφθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό, είπε ότι θα επιχειρηθεί να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν τις θέσεις που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν καλυφθεί. 

Η κ. Ράπτη επισκέφθηκε επίσης τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ και θέλησε να ενημερωθεί για την υγεία του 5χρονου από τη Βόρεια Συρία που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που επισκέπτονται τους ασθενείς.

«Για τους ανθρώπους που δεν μπορούν και λόγω covid-19 να επισκεφθούν τις δομές ψυχικής υγείας θα υπάρξει ενίσχυση της κινητής μονάδας, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια πανδημίας έχουμε οργανώσει και θα υλοποιήσουμε ακόμη πιο δυναμικά τις υπηρεσίες τηλεσυμβουλευτικής, για ασθενείς με covid που επιτείνει τα ψυχικά νοσήματα» δήλωσε η υφυπουργός Υγείας η οποία αναφέρθηκε και στην απόασυλοποίηση και την επανένταξη.

«Το κομμάτι της από ασυλοποίησης και της επανένταξης των ατόμων που πάσχουν στην κοινωνία, γίνεται από τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς περιορισμένης ευθύνης και εδώ γνωρίζω ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά. Σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί επιτελούν ένα έργο που το υπουργείο το ενισχύει. Μάλιστα το επόμενο διάστημα προωθείται η επανένταξη μέσω της εργασίας που αποτελεί μια σημαντική λειτουργία την οποία θέλουμε να δώσουμε στους ψυχικά ασθενείς» πρόσθεσε η κ. Ράπτη, η οποία επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως είπε, για την ψυχική υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News