Αγωνία για τον 5χρονο που έπεσε από μπαλκόνι - Οι γιατροί δίνουν "μάχη" να τον σώσουν

Κρήτη
Αγωνία για τον 5χρονο που έπεσε από μπαλκόνι - Οι γιατροί δίνουν "μάχη" να τον σώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αγόρι έχει κατάγματα στο κεφάλι, τραύματα στους πνεύμονες και το σοβαρότερο τραύμα του είναι στο συκώτι, πράγμα που έχει ως συνέπεια να παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 5χρονο αγόρι, παιδί ζεύγους Κούρδων από τη Βόρειο Συρία και συγκεκριμένα την πόλη Κομπάνι (Αΐν αλ Αράμπ), το οποίο έκανε προχθές Σάββατο “βουτιά” στο κενό από το μπαλκόνι σπιτιού στον Μασταμπά Ηρακλείου.

Το αγόρι νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με την κατάστασή του μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές να χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Την ίδια στιγμή, η κοινωνία του Ηρακλείου και η οικογένειά του προσεύχονται να τα καταφέρει και οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το 5χρονο αγόρι να ξυπνήσει από αυτόν τον εφιάλτη και να επιστρέψει απολύτως υγιές στο σπίτι και στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, ο 5χρονος Κούρδος από τη Βόρειο Συρία, που ζει από τον Μάιο του 2019 στο Ηράκλειο, έκανε το απόγεμα του Σαββάτου βουτιά από το μπαλκόνι. Οι αιτίες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν παραμένουν άγνωστες και αδιευκρίνιστες. Στο σπίτι του βρισκόταν και η μητέρα του, η οποία ωστόσο τη χρονική στιγμή που το παιδάκι “βούτηξε” στο κενό από το μπαλκόνι εκείνη ήταν στο μπάνιο.

«Δε θέλω να πω ψέματα. Δεν ξέρω τι έγινε και πώς το παιδί έπεσε από το μπαλκόνι», ανέφερε στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ ΤV” κάτοικος της περιοχής του Μασταμπά.

Η μητέρα του, που έχει τρία παιδιά, μια 6χρονη κόρη, τον 5χρονο και ένα μωρό μόλις 9 μηνών, για τα ελάχιστα λεπτά που έχασε την οπτική επαφή μαζί τους για να πάει μέχρι το μπάνιο του σπιτιού, έντρομη άκουσε την κόρη της να της λέει ότι ο μικρός είχε πέσει στο κενό, στην πίσω αυλή του σπιτιού.

«Τον 5χρονο τον είχαν βάλει πάνω στο αμάξι μου. Ήρθε ασθενοφόρο και τον πήραν. Αναστατώθηκε η περιοχή. Εύχομαι να γίνει το γρηγορότερο καλά», είπε κάτοικος του Μασταμπά.

Άμεσα έσπευσε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον 5χρονο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, όπου μέχρι και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν κατάλαβε πώς έγινε. Η μητέρα του μου είπε “έλα. Το παιδί μου έπεσε και δεν είναι καλά”. Το είδα και όντως δεν ήταν καλά. Τον σήκωσα. Τον έβγαλα στον δρόμο», ανέφερε ο Ναΐμ Γουρού, ο οποίος είναι διερμηνέας προγράμματος “ΕΣΤΙΑ”.

Το αγόρι έχει κατάγματα στο κεφάλι, τραύματα στους πνεύμονες και το σοβαρότερο τραύμα του είναι στο συκώτι, πράγμα που έχει ως συνέπεια να παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Είχαν πάρει την ιδιότητα των προσφύγων

Η οικογένεια του μικρού ζει στο Ηράκλειο για περισσότερο από ένα χρόνο (Μάιος 2019) και πρόσφατα είχαν πάρει την ιδιότητα των προσφύγων, που σημαίνει ότι θα ξεκινούσαν τη ζωή τους εκτός του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ”, με τον πατέρα της οικογένειας ήδη να έχει μπει στην αγορά εργασίας και να παλεύει πλέον ήρεμος για να ζήσει την οικογένειά του.

«Είναι στο πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ”. Έχουν αναγνωριστεί εδώ και 4 μήνες. Και αυτό που κάναμε τώρα είναι να πιάσουν δουλειά, να βρουν ένα σπίτι δικό τους και να φύγουν από το πρόγραμμα. Και σε αυτήν την κρίσιμη φάση, τους έπιασε αυτή η ατυχία», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο υπεύθυνος του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ” κ. Γιώργος Μαυρογιάννης.

Στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπεύθυνος του προγράμματος “ΕΣΤΙΑ” Γιώργος Μαυρογιάννης, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για μια ήσυχη οικογένεια, που προσπαθεί να ενσωματωθεί στην κοινωνία του Ηρακλείου, δείχνοντας ότι αποτελεί πλέον τη νέα τους πατρίδα.

Η  εφημερίδα “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε χθες το απόγευμα με τον κ. Μαυρογιάννη για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

«Εγώ μέχρι και αυτή τη στιγμή γνωρίζω ότι το παιδί έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα στο κεφάλι, στους πνεύμονες και στο συκώτι. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Το καλό είναι ότι δεν έχει αιμάτωμα στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογιάννης.

Άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια την οικογένεια του 5χρονου. Και όλοι επιθυμούν να επιστρέψει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην οικογενειακή θαλπωρή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News