1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας: «Αρνητικό» βρέθηκε στο μοριακό τεστ το παιδάκι

Ηράκλειο
1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας: «Αρνητικό» βρέθηκε στο μοριακό τεστ το παιδάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το rapid test είχε δείξει αρχικά πως ήταν θετικό - Θετική στον κορωνοϊό είναι μόνο η νηπιαγωγός

«Συναγερμός» είχε σημάνει στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο, μετά την ανακοίνωση πως είναι θετική στον κορωνοϊό μια νηπιαγωγός αλλά και πως μετά από rapid test, βρέθηκε θετικό στον ιό και ένα παιδάκι.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γόρτυνας, κ. Λευτέρη Κοκολάκη, το παιδάκι υπεβλήθη και σε μοριακό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Ο κ. Κοκολάκης ανέφερε στο neakriti.gr, πως αμέσως κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες, το νηπιαγωγείο έκλεισε και απολυμάνθηκε.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ανέφερε πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς, ενώ αύριο και μεθαύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν τεστ στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας στο σύνολο των μικρών μαθητών και του προσωπικού.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας τόνισε πως καλό θα ήταν οι γονείς και τα παιδιά να προσέξουν αυτές τις ημέρες, όμως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και κανείς δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα μέχρι αυτή την στιγμή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας μετά την γνωστοποίηση του κρούσματος:

«Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος της νόσου Covid-19 στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Γόρτυνας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του νηπιαγωγείου, ενώ κατόπιν υπόδειξης του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο νηπιαγωγείο θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19.

Η δημοτική αρχή ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών και προχωράει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News