Δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας: Το ξέσπασμα του πατέρα

Ηράκλειο
Δίκη για το θάνατο της μικρής Μελίνας: Το ξέσπασμα του πατέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εξέταση μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, η δίκη για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη

«Ίσως φταίει η Μελίνα που πέθανε... (...) Αυτό που εξάγουμε ως συμπέρασμα από το σημερινό δικαστήριο είναι ότι όλα έγιναν σωστά στον τομέα της Αναισθησιολογίας... Απλά η Μελίνα πέθανε!». Αυτό ανέφερε μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, μετά το πέρας της  συνεδρίασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, ο Μανόλης Παρασκάκης, πατέρας της αδικοχαμένης  μικρής Μελίνας η οποία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα στάθηκαν μάρτυρες - γιατροί από το Βενιζέλειο νοσοκομείο που είτε ήταν παρόντες από την αρχή είτε κλήθηκαν να συνδράμουν στο χειρουργείο όταν τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν για τη μικρή Μελίνα. 

Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις τόσο η έδρα όσο και ο εισαγγελέας προσπάθησαν να πάρουν απαντήσεις για το πώς το άτυχο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε σ’ ένα χειρουργείο ρουτίνας.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι στάθηκαν κυρίως στα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν αλλά και στο αν υπήρξαν από την πλευρά της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου λάθη και παραλείψεις που κόστισαν τη ζωή στην μικρή Μελίνα.

Μάλιστα ο συνήγορος της οικογένειας προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω έκανε λόγο για αλλαγές στις καταθέσεις μαρτύρων. 

«Εξετάστηκαν αρκετοί μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Αναδείχθηκαν όλα τα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν τόσο με την εξέλιξη του περιστατικού κατά το χειρουργείο, όσο και μετεγχειρητικά», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη.

«Αυτό που εγώ ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε σαν υποψία και το λέω ειλικρινά, όχι επειδή είμαι υπερασπιστής της κατηγορούμενης, είναι ποια είναι εκείνη η πράξη ή παράλειψη που οδήγησε στον θάνατο της άτυχης Μελίνας», επισήμανε από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιώργος Στειακάκης. «Το μόνο που ακούμε συνεχώς απ’ όλους είναι ότι έγιναν οι ενδεδειγμένες ενέργειες», συμπλήρωσε ο κ. Στειακάκης.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας Παρασκάκη, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι «για εμάς, η τραγική αμέλεια εστιάζεται στο γεγονός ότι επί 20 λεπτά το παιδί χαροπάλευε, “πάλευε” με τον βρογχόσπασμο. Η Μελίνα είχε, απ’ ό,τι φαίνεται κι απ’ ό,τι μας έχει κοινοποιήσει η τεχνική μας σύμβουλος, έναν οδυνηρό θάνατο. “Σταθμευμένο” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου κι όταν πλέον αποφάσισε κάποιος να ασχοληθεί μαζί του, δηλαδή η κατηγορούμενη, ήταν ήδη αργά».

«Παράξενες και ύποπτες οι καταθέσεις»

«Θεωρούμε ότι έχει ήδη αναδειχθεί ότι η αείμνηστη Μελίνα, αμέσως μετά την εγχείρηση, απλά “σταθμεύθηκε” στην άκρη του χειρουργικού θαλάμου, περιμένοντας τον τραυματιοφορέα να την αναλάβει. Πέρασαν 20 ολόκληρα λεπτά, καθ’ ομολογίαν της ίδιας της κατηγορουμένης, όπως έχει συντάξει τα δελτία αναισθησίας. Μετά από 20 λεπτά, όταν ο κορεσμός του παιδιού είχε πέσει στο 45, το παιδί ήταν ήδη νεκρό, προσπάθησε απλά ανεπιτυχώς να το επαναφέρει», ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο κ. Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι «καταθέσεις μου φάνηκαν λίγο παράξενες έως και ύποπτες, με την έννοια ότι, όταν εξελίσσετο η προανακριτική διαδικασία και έψαχνε ο εισαγγελέας να αποδοθούν ευθύνες, ειπώθηκαν τελείως διαφορετικά πράγματα. Τώρα, με την ασφάλεια ότι είναι μάρτυρες και δεν κινδυνεύουν να γίνουν κατηγορούμενοι, άλλαξαν κάποιες καταθέσεις».

«Οι γιατροί που έκλαιγαν μέσα στο ασθενοφόρο στη μεταφορά της Μελίνας δε δείχνουν ένα παιδί σταθεροποιημένο να πηγαίνει στο ΠΑΓΝΗ από το Βενιζέλειο. Είναι μια εικόνα που την είδε η σύζυγός μου. Γιατροί, όποιος και να ήτανε, έκλαιγαν μέσα στο ασθενοφόρο. Άλλα άκουσα εγώ σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκάκης, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους όσους χθες «άφησαν μεροκάματα, τις δουλειές τους να έρθουν να σταθούν στο πλευρό μου».

Το δικαστήριο διέκοψε για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News