Έξω από τον οικισμό «Θησέας» ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του πλανήτη

Ηράκλειο
Έξω από τον οικισμό «Θησέας» ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του πλανήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Κόλπο του Μεραμβέλλου… στον κόλπο της Παντάνασσας - Το σούπερ γιοτ Ρώσου ολιγάρχη, αξίας 400 εκατ. ευρώ, στο Ηράκλειο - Έχει 119 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος

Τα βλέμματα έχει αιχμαλωτίσει τις τελευταίες ώρες το υπερπολυτελές γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη, Αντρέι Μελντιτσένκο, το οποίο βρίσκεται έξω από τον οικισμό Θησέας.

Το πλωτό παλάτι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, ταξίδεψε από την Κεφαλονιά στο Ηράκλειο, ενώ πριν από μερικές ημέρες είχε κάνει την εμφάνισή του στον Κόλπο Μεραμβέλλου.

Πρόκειται για ένα τρικάταρτο ιστιοφόρο Sailing Yacht A, το οποίο ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο βιομήχανο και φιλάνθρωπο Αντρέι Μελνιτσένκο, επιστήθιο φίλο του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το γιο έχει μήκους 142.81 μέτρων που φέρει την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Φιλίπ Σταρκ, γκουρού του μοντέρνου design του 21ου αιώνα, ναυπηγήθηκε από τη Naval Yardsστο Κίελο της Γερμανίας, παραδόθηκε προ διετίας στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος κατέβαλε περί τα 430 εκατ. ευρώ και μπορεί να πιάσει τους 21 κόμβους χάρη σε ένα υβριδικό ντίζελ και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Ο Αντρέι Μελνιτσένκο είναι ένας από τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους στη Ρωσία. Η προσωπική του περιουσία αποτιμάται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και σε σχέση με Αμπράμοβιτς και τον Ριμπολόβλεφ, κάνει μεγαλύτερες αναλογικά επενδύσεις.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Ρώσος ολιγάρχη Αντρέι Μιλντιτσένκο, βρέθηκε με το πανάκριβο σούπερ γιο του στην Κέρκυρα:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News