Θετικοί στον κορωνοϊό νηπιαγωγός και μαθητής

Ηράκλειο
Θετικοί στον κορωνοϊό νηπιαγωγός και μαθητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν μία δασκάλα και ένας μαθητής στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο.

Αρχικά, νόσησε η νηπιαγωγός. Η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο και διαγνώστηκε θετικό.

Έπειτα, με πρωτοβουλία του Δήμου Γόρτυνας, του ΕΟΔΥ και του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκαν rapid test στο σύνολο των μαθητών του ενός εκ των δύο Νηπιαγωγείων του χωριού.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Γόρτυνας, κ. Λευτέρη Κοκολάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «Όλα τα αποτελέσματα των τεστ των μαθητών βγήκαν αρνητικά, εκτός από ένα».

Το παιδάκι, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του rapid test, είναι θετικό στον κορωνοϊό υπεβλήθη ήδη και σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο του Ηρακλείου, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται αύριο, Σάββατο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει μοριακά τεστ κορωνοϊού σε όλα τα παιδιά, καθώς και στοςυ εργαζόμενους του Νηπιαγωγείου.

Σημειώνεται πως η λειτουργία του 1ου Νηπιαγωγείου έχει ήδη ανασταλεί, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί και απολύμανση στο χώρο. Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτισης των επαφών των κρουσμάτων.

Πάντως, ανεξάρτητα με τα (αρνητικά) αποτελέσματα των rapid tests, συστάθηκε τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειές τους να παραμείνουν σε κατ’ οίκον απομόνωση, έως ότου εκδοθούν και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε ο κ. Κοκολάκης, «πιστεύουμε πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας:

«Μετά την επιβεβαίωση κρούσματος της νόσου Covid-19 στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας, ο Δήμος Γόρτυνας και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του νηπιαγωγείου, ενώ κατόπιν υπόδειξης του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο νηπιαγωγείο θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19.

Η δημοτική αρχή ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης επαφών και προχωράει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αρμοδίων φορέων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News