Ηράκλειο

Η στιγμή του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Αισθητός και στην Κρήτη ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο  

Αισθητός έγινε και στην Κρήτη ο ισχυρός σεισμός που έγινε στη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, ο οποίος έχει προκαλέσει ζημιές τόσο στη Σμύρνη όσο και την Τουρκία, έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενδεικτική είναι η εικόνα από τη Λότζια, τη στιγμή του σεισμού.

Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές του Ηρακλείου έγινε ιδιαίτερα αισθητός, δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε κλήση για καταστροφές.

Υπήρξαν μάλιστα σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν από τα παιδιά να σχολάσουν λίγο νωρίτερα, λόγω του φόβου επανάληψης μιας σεισμικής δόνησης.

Αισθητός και στα Δωδεκάνησα

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα νησί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την ένταση και την διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Δείτε το βίντεο:

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια