ΙΤΕ: Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή διπλωματικής

Ηράκλειο
ΙΤΕ: Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε φοιτητή διπλωματικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε προληπτική καραντίνα επαφές του κρούσματος

Ένας συνεργαζόμενος του ΙΤΕ, φοιτητής διπλωματικής σε εργαστήριο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο φοιτητής ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, επικοινώνησε χτες με το ίδρυμα και γνωστοποίησε πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από τεστ στο οποίο υπεβλήθη με δική του πρωτοβουλία.

Αμέσως ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την διαχείριση του κρούσματος και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Τεχνικός Ασφαλείας και υπεύθυνος Covid-19 του ΙΤΕ, Βαγγέλης Χαρκουτσάκης, απομονώθηκαν όλοι οι χώροι στους οποίους βρέθηκε ο φοιτητής, πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων, ενώ σε 14ήμερη καραντίνα εισήλθαν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή για πάνω από 15 λεπτά, με ή χωρίς μάσκα, με τον φοιτητή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του και μπήκαν σε προληπτική καραντίνα πραγματοποίησαν με δική τους πρωτοβουλία τεστ, τα οποία είναι στο σύνολο τους αρνητικά.

Μάλιστα, όπως προβλέπεται, θα πραγματοποιήσουν επαναληπτικό τεστ προτού επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες τηρήθηκαν κατά γράμμα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News