Καπετανάκειο: Κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα βοθρολύματα

Ηράκλειο
Καπετανάκειο: Κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τα βοθρολύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχολείο παρέμεινε την Παρασκευή κλειστό μετά την πλημμύρα

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν δεν επιλυθούν τα σοβαρά θέματα του σχολείου τους το οποίο πλημμύρισε για δεύτερη φορά με βορθολύματα, είναι μαθητές και γονείς του Καπετανάκειου στο Ηράκλειο. Μετά τη νέα πλημμύρα στο σχολείο εκπρόσωποι μαθητών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκαν το δήμο Ηρακλείου από όπου έφυγαν με υποσχέσεις για εργασίες που θα εκτελεστούν και ενημέρωση για τα περαιτέρω έργα που πρέπει να γίνουν.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Γoνέων και Κηδεμόνων του Καπετανάκειου που απευθύνεται στους γονείς των μαθητών, αναφέρει:

«Στον 1μιση μήνα λειτουργίας του σχολείου από τον Σεπτέμβριο, το υπόγειο πλημμυρίζει για 2η φορά, με βοθρολύματα, ενώ άλλη μία φορά είχε συμβεί το ίδιο και την περυσινή χρονιά!!! Αντιπροσωπεία του συλλόγου διδασκόντων, του 15μελους και του συλλόγου μας συναντηθήκε χθες το πρωί με τον δήμαρχο κο Λαμπρινό προκειμένου να εκθέσουμε το πρόβλημα… 

Μας παρέπεμψε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κο Αναστασάκη ο οποίος είχε ήδη πάρει εντολή από τον δήμαρχο για άμεση επέμβαση. 

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο είχαμε συνάντηση με τον  Αντιδήμαρχο κο Αναστασάκη, τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου κο Φουρναράκη, με την διευθύντρια συντήρησης κι αυτεπιστασίας σχολικών κτιρίων κα Ζαχαριουδάκη, με τον ανάδοχο εργολάβο και με άλλους τεχνικούς οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι ξεκίνησαν ήδη  τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς (2 ζεύγη άντλησης  λυμάτων μπλόκαραν ενώ φαίνονταν ότι δούλευαν κανονικά…). Αποφασίστηκε  να μη λειτουργήσει το σχολείο τη Παρασκευή, 30/10/2020 προκειμένου να εργαστούν τα συνεργεία, να καθαριστεί  και στη συνέχεια να απολυμανθούν όλοι οι χώροι ούτως ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα τη Δευτέρα. 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να σκάψουν ξανά στο υπόγειο προκειμένου να αποφευχθούν μια δια παντός τέτοιου είδους προβλήματα. Ζητήσαμε αυτό να γίνει ει δυνατόν Σ/Κ ή κάποια αργία για να μη χρειαστεί να διακοπεί ξανά η λειτουργία του σχολείου! 

Υποσχέθηκαν μετά από αίτημα του συλλόγου μας να μας στείλουν έγγραφο το οποίο θα γράφει αναλυτικά τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν ούτως ώστε να δεσμευτούν κατά κάποιο τρόπο και όχι να πάρουν πίσω αυτά που μας έλεγαν σήμερα… 

Τους κάναμε σαφές ότι  εάν το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν  λυθεί, όπως και κάποια άλλα προβλήματα που τους επισημάναμε, τότε θα προβούμε σε άλλου είδους ενέργειες, με ότι αυτό συνεπάγεται!!!  

Ήδη ενημερώσαμε δημοσιογράφους, δώσαμε συνεντεύξεις και βγήκαμε ζωντανά σε ειδησεογραφικές εκπομπές…  Θα σας κρατούμε ενήμερους!!».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News