Ηράκλειο

Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου - Σε αναστολή το τμήμα

Κλειστό έως τις 6 Νοεμβρίου το τμήμα - Σε καραντίνα ένας καθηγητής

Μετά από τεστ που υπεβλήθη μαθήτρια τμήματος τάξης του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεστ εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και το τμήμα του σχολείου που φοιτά η μαθήτρια, θα παραμείνει κλειστό έως τις 6 Νοεμβρίου.

Η μαθήτρια υπεβλήθη σε τεστ, καθώς και η μητέρα της είναι θετική στον κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Γιάννη Καραγιαννίδη, «τα αποτελέσματα βγήκαν το απόγευμα και θα τεθεί από αύριο μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου σε αναστολή λειτουργίας το τμήμα που φοιτά η μαθήτρια».

Όπως τόνισε στο neakriti.gr, ο κ. Καραγιαννίδης: «Υπεβλήθη σε τεστ τις προηγούμενες ημέρες, ενημερωθήκαμε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Η μαθήτρια έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ σε καραντίνα μπαίνει και ένας εκπαιδευτικός.», όπως διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αποφασίστηκε η αναστολή του τμήματος 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου που φοιτά η μαθήτρια έως και τις 6 Νοεμβρίου. Μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθήτρια ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και πιο συγκεκριμένα, οι οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ενώ έκλεισε το τμήμα».

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Καραγιαννίδη, έγινε και η απολύμανση του σχολείου στο οποίο φοιτά η μαθήτρια.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια