Ηράκλειο

28η Οκτωβρίου: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί τίμησαν την εθνική επέτειο

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων - προσκύνημα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή  Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, ενώ στο μνημείο, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Περιφερειακών Συμβούλων, κατέθεσαν  στεφάνι οι: Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης και Νέας Γενιάς,  Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης Νέας Γενιάς Δήμου Ηρακλείου, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης,  Διευθυντές  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη ευχήθηκε για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τονίζοντας πως «...Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά...» και οι Έλληνες με την θυσία τους το 1940 έστειλαν το αντιπολεμικό τους μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου αποκτά νόημα μέσα από την παγκόσμια αναζήτηση της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών αλλά και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης ως θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας στο μέλλον.»

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο κορυφώνονται αύριο Τετάρτη 28η Οκτωβρίου.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020

ΩΡΑ  7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα.

ΩΡΑ  8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου κα Μικράκη Αικατερίνη.

ΩΡΑ 11:30    

Τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

  • Επιμνημόσυνη δέηση
  • Κατάθεση Στεφάνων από τους:

-Εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές 

-Περιφερειάρχη Κρήτης

-Δήμαρχο Ηρακλείου

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων   Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.
  • Εθνικός Ύμνος.

 

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.  

Λόγω έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο, δεν θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική και μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η τέλεση της δοξολογίας θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Με θεία λειτουργία και δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Φαιστού.

Η δοξολογία θα πραγματοποιηθεί ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριου, ενώ σε αυτή θα συμμετέχει αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη και αντιπροσωπεία από το Γυμνάσιο Τυμπακίου τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κοροναϊου και με βάση τις προβλεπόμενες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί μνημόσυνο στη μνήμη του ιατρού Μιχαήλ Γιαννακάκη. Δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν παράλληλα τόσο στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών όσο και στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού.

Στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών το Δήμο θα εκπροσωπήσει η Αντιδήμαρχος Βασιλεία Αρμουτάκη και ο πρόεδρος Γεώργιος Κακουλάκης ενώ στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού το Δήμο θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Πωλιουδάκης και ο πρόεδρος Γεώργιος Γιατρομανωλάκης".

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια