Κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ηρακλείου - 8 άτομα σε ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου

Κρήτη
Κρούσμα σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ηρακλείου - 8 άτομα σε ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει συνολικά 859 άτομα , επιβάτες και μέλη πληρώματος

Σε ξενοδοχείο covid στη Χερσόνησο, μεταφέρθηκε ένας Ιταλός, μέλος πληρώματος σε κρουαζιερόπλοιο, που έχει δέσει από το πρωί της Τρίτης στο Λιμάνι του Ηρακλείου και ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Έπειτα από την διενέργεια των απαραίτητων  τεστ κορωνοϊού και στα 700  μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, Ιταλικής σημαίας, διαπιστώθηκε ότι μόλις ένα εξ αυτών είναι θετικό και ασυμπτωματικό.

Για τον λόγο αυτό και επειδή ο 47χρονος αλλοδαπός είναι καλά στην υγεία του, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο covid της Χερσονήσου, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών.

Μαζί με τον Ιταλό όμως θα μεταφερθούν στο ξενοδοχείο ακόμη 7 μέλη πληρώματος τα οποία θεωρούνται στενές επαφές του 47χρονου, αν και τα τέστ που υποβλήθηκαν, έδειξαν ότι είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από τον Ο.Λ.Η, οι 159 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που ταξιδεύαν, με υποχρεωτικό αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για κορωνοϊό, συνέχισαν το πρόγραμμα τους στο Ηράκλειο ενώ το πλοίο θα αναχωρήσει κανονικά το απόγευμα από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Επίσης χθες το κρουαζιερόπλοιο ήταν να αγκυροβολήσει στο Κατάκωλο, αλλά μετά από τον εντοπισμό κρούσματος και επειδή το λιμάνι του Ηρακλείου είναι λιμάνι αναφοράς αποφασίστηκε να αγκυροβολήσει στο συγκεκριμένο λιμάνι της Κρήτης,  όπως πρόβλεπει άλλωστε και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News