Άστεγοι «πρωταγωνιστούν» σε απίστευτες καταστάσεις στην καρδιά του Ηρακλείου

Κρήτη
Άστεγοι «πρωταγωνιστούν» σε απίστευτες καταστάσεις στην καρδιά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαράδεκτες εικόνες με εξαθλιωμένους άστεγους να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης του Ηρακλείου κατέγραψε η ΚΡΗΤΗ TV

Τραγικό είναι και το γεγονός ότι οι άστεγοι κάνουν την ανάγκη τους σε κοινή θέα, στα πεζοδρόμια ακόμη και στις εισόδους καταστημάτων στον πεζόδρομο της Δαιδάλου.

Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τους άστεγους, τονίζουν δημότες, ενώ για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα ενημερώθηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο της Κρήτη τβ, η δημοτική αστυνομία.

Απίστευτες καταστάσεις με πρωταγωνιστές άστεγου στην καρδιά του Ηρακλείου

Εικόνες σοκ κατέγραψε η ΚΡΗΤΗ TV, στην καρδιά του Ηρακλείου.

Δύο άστεγοι κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, κάτω από άθλιες συνθήκες ενώ κάνουν την …ανάγκη τους σε κοινή θέα.

Η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονη ενώ τίθεται θέμα και δημόσιας υγείας, με δημότες και επισκέπτες να κάνουν λόγο για εικόνες ντροπής και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δίπλα στους αστέγους, σκουπίδια και λίγα μήλα, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει και τη στιγμή που δημότης αφήνει φαγητό στους άστεγους.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης, καταστηματάρχης στον πεζόδρομο της Δαιδάλου, οι συγκεκριμένοι άστεγοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετιζόμενα με το αλκοόλ είχαν βρει καταφύγιο στην Δαιδάλου για έναν ολόκληρο χρόνο, περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες με τη δυσοσμία και όχι μόνο.

Για το περιστατικό, το τηλεοπτικό συνεργείο ενημέρωσε τον πολιτικό προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα καθώς και να υπάρξει μέριμνα για τους αστέγους, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης να είναι αξιοπρεπείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News