Κορωνοϊός: «75 περιστατικά με αρνητές μάσκας στα σχολεία του Ηρακλείου»

Κρήτη
Κορωνοϊός: «75 περιστατικά με αρνητές μάσκας στα σχολεία του Ηρακλείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γονείς τα περισσότερα θετικά κρούσματα στην σχολική κοινότητα - Προβληματισμός με τα παιδικά πάρτι

"Τα περισσότερα θετικά κρούσματα που καταγράφονται στην εκπαιδευτική κοινότητα, αφορούν γονείς μαθητών και λιγότερο μαθητές και εκπαιδευτικούς".

Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» της ΚΡΗΤΗ TV ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης τονίζοντας ότι, η διασπορά στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στο Ηράκλειο προκαλείται κυρίως από γονείς.

Αναλυτικότερα όπως ανέφερε, «για το Ηράκλειο έχουν καταγραφεί 7 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, δύο σχολεία είναι  κλειστά και 15 περιπτώσεις γονέων να νοσούν και να μεταφέρεται ο ιός στον μαθητή. Είχαμε περιπτώσεις παιδιών, οι γονείς των οποίων ήταν κρούσματα και στη συνέχεια νόσησαν και οι  εκπαιδευτικοί».

Μάλιστα χαρακτήρισε αναμενόμενα τα κρούσματα στα σχολείο εφιστώντας όμως την προσοχή των γονέων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην λογική ορισμένων γονιών να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χαρακτηρίζοντας οι ίδιοι τον εαυτό τους ως αρνητή της μάσκας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη «Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν καταγραφεί 75 περιστατικά αρνητών μάσκας, 42 σε δημοτικά σχολεία και 33 σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, γονείς δηλαδή που αρνούνται την παρουσία των παιδιών τους, ωστόσο το φαινόμενο φαίνεται να εκτονώνεται καθώς μέχρι τώρα οι μισοί μαθητές έχουν επιστρέψει στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Ο ίδιος κάνει έκκληση να σταματήσουν να υφίστανται τέτοιου είδους λογικές, χαρακτηρίζοντας όμως τον αριθμό αυτό πολύ μικρό σε σχέση με άλλες περιοχές με δεδομένο ότι σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, φοιτούν συνολικά 22.500 παιδιά.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την λογική κάποιων γονέων να διοργανώνουν τα σαββατοκύριακα παιδικά πάρτι  με πολυάριθμούς καλεσμένους γονείς αλλά και παιδιά, στοιχεία που φαίνεται να παίζει ουσιαστικό ρόλο στην εξάπλωση του κορωνοϊού θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News