Στη Λότζια ο Μανόλης Κόνσολας

Ηράκλειο
Στη Λότζια ο Μανόλης Κόνσολας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφυπουργός Τουρισμού συζήτησε με το δήμαρχο Ηρακλείου για την πανδημία

Συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού Μανόλη Κόνσολα και την γγ του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου, είχε το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι συνέπειες που έχει προκαλέσει στην τουριστική οικονομία η πανδημία του Covid 19, αλλά και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου «είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού». Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην φετινή δύσκολη χρονιά, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα του τουρισμού στο Ηράκλειο δεν ήταν ανεπιτυχές, αφού τα κρούσματα που εντοπίστηκαν δεν σχετίζονταν σε μεγάλο βαθμό με τις αφίξεις ξένων επισκεπτών αλλά κυρίως με την διακίνηση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξισορρόπηση που υπήρξε σχετικά με τα κρούσματα, αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαία η κήρυξη της Κρήτης ως ασφαλής προορισμός από την Μεγάλη Βρετανία. Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε βιώσιμο το στρατηγικό σχέδιο του δήμου Ηρακλείου για τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι βρίσκεται εδώ για να το στηρίξει.

Η γγ του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ δήμου και υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητη για τη σωστή προετοιμασία της επόμενης μέρας. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο δήμαρχος επανέφερε το θέμα ολοκλήρωσης της νομοθετικής ρύθμισης για την αποχωροθέτηση του Κόλπου του Δερματά από τουριστικός λιμένας προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες για την μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Τόσο ο υφυπουργός Τουρισμού όσο και η γγ διαβεβαίωσαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και ότι υπάρχει βούληση για την επίλυσή του, μάλιστα όπως είπε ο κ. Κόνσολας υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και η γγ του δήμου Ευγενία Στυλιανού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News