Ηράκλειο

Κατέρρευσε τμήμα του προκάτ στην πλατεία της παλιάς Λαχαναγοράς – Επικίνδυνες συνθήκες για τους εργαζόμενους

Εκεί στεγάζονται τμήματα της δ/νσης Περιβάλλοντος και Οικονομικών

Θέμα χρόνου ήταν η κατάρρευση του προκάτ που είναι στημένο στην πλατεία της παλιάς λαχαναγοράς και στεγάζει τμήματα της δ/νσης Περιβάλλοντος και Οικονομικών. Η βροχόπτωση των περασμένων ημερών ήταν αρκετή για να γκρεμίσει κομμάτι της οροφής στο χιλιομπαλωμένο ακίνητο. Ανακούφιση προκάλεσε το γεγονός ότι την ώρα της πτώσης δεν υπήρχαν συνάδελφοι στο χώρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνθήκες εργασίας στο προκατ γίνονται επικίνδυνες για τους εργαζομένους. Για ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα έκανε λόγο το ΣΕΠΕ στην έκθεσή του μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε με αφορμή το βραχυκύκλωμα του 2018. «Το κτίριο χρήζει άμεσης επισκευής» παρατηρεί ο τεχνικός ασφάλειας στη επείγουσα επιστολή του προς αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επανειλημμένα έχουν καταγραφεί, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο χώρο, ελλείψεις σε πυρασφάλεια/πυρόσβεση, προβλήματα με τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, προβλήματα με μονώσεις-σοβάδες-στηθαία-κάγκελα, απουσία επαρκούς αερισμού και φωτισμού των εργασιακών χώρων, γι΄ αυτό και το πάγιο αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων το οποίο αναδεικνύεται σε κάθε συνάντηση, σε κάθε παρέμβαση, σε κάθε έγγραφο είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς διοικητηρίου που θα καλύπτει τις υπηρεσιακές ανάγκες των υπάλληλων αλλά και των πολιτών.

Με κούφιες υποσχέσεις, ευχολόγια και επικλήσεις στη Θεά τύχη απαντά η δημοτική αρχή, που αντιμετωπίζει την ανάγκη για εργασία με ασφάλεια ως κόστος που αρνείται συνειδητά και διαχρονικά να αναλάβει. Επιλέγει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά στα ατυχήματα που κατά καιρούς γίνονται γνωστά (Βραχυκύκλωμα στον α΄ όροφο της Λότζια, πτώση σοβάδων στον κεντρικό διάδρομο του ισογείου της Λότζια, εισχώρηση νερών σε διάφορους χώρους εργασίας κ.λ.) και παραπέμπει σε έργα που θα υλοποιηθούν στο άγνωστο μέλλον.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια