Στόλισαν με ροζ κορδέλες τα δέντρα στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Στόλισαν με ροζ κορδέλες τα δέντρα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εθελοντές του ΟΕΚΚ – «ΑγκαλιάΖω» και γυναίκες νικήτριες από τον καρκίνο του μαστού έστειλαν μήνυμα ευαισθητοποίησης από το Ηράκλειο

Προχθές Σάββατο 24 Οκτωβρίου ήταν μια υπέροχη μέρα! Οι εθελοντές του “ΑγκαλιάΖΩ” έδωσαν ραντεβού στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο Ηράκλειο, στόλισαν τα “Δέντρα της Ελπίδας” και ενημέρωσαν τους πολίτες του Ηρακλείου στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Τον τόνο και τον παλμό έδωσε η πρόεδρος του Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ)- “ΑγκαλιάΖω” και εντεταλμένη σύμβουλος για τον Εθελοντισμό στην Περιφέρεια Κρήτης, ογκολόγος Γεωργία Μηλάκη, ενώ γυναίκες κάθε ηλικίας τοποθέτησαν μια ροζ κορδέλα με το δικό τους μήνυμα ελπίδας στα δέντρα, φόρεσαν ροζ μπλουζάκια και μάσκες, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, και υπενθύμισαν σε γυναίκες και άνδρες να εντάξουν στη ζωή τους τον τακτικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

Το πιο ουσιαστικό όμως μήνυμα έδωσαν οι γυναίκες που έχουν βγει νικήτριες από τον καρκίνο του μαστού και επιβεβαίωσαν ότι η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση!

Η πρόληψη νικά τον φόβο και σώζει ζωές!

Και το σημαντικότερο είναι ότι πολλοί εκ των συμμετεχόντων της εκδήλωσης δεν ξέχασαν να δώσουν εθελοντικά αίμα στον σταθμό αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ που εκείνη την ημέρα βρισκόταν στην Περιφέρεια Κρήτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Λένα Μπορμπουδάκη, η υπεύθυνη Τύπου της 7ης Υ.ΠΕ. Εύη Γαρεδάκη, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Μιχάλης Πλατάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γεώργιος Καραντινός, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Καναβάκη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Νίκος Χρονάκης, περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, ο Αντώνης Παπαδάκης, επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, η πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΥ ΖΩ Με τον Καρκίνο” Καίτη Κουναλάκη, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου “Αρετούσα” Ελένη Μπρεδάκη-Μαρινέλλη, η Αθήνα Σφακάκη-Κυριακάκη, ξεναγός-συγγραφέας και ενεργό μέλος του “ΑγκαλιάΖω” και η εκπρόσωπος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ροδούλα Χατζηγεωργίου. Πολλοί ιατροί, ανάμεσά τους η καθηγήτρια Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Μαρία Τόλια, η ακτινολόγος Έλενα Δρακωνάκη-Δετοράκη, η ρευματολόγος Ελένη Κτενιαδάκη, η παθολόγος Αντιγόνη Κρασανάκη και ο καρδιολόγος Αντώνης Πιταροκοίλης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο ΟΕΚΚ- “ΑγκαλιάΖω” ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την 7η Υ.ΠΕ. και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου για τη στήριξή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News