Σύγχυση με… το ΣΚ των απαγορεύσεων - Τι θα ισχύει, από Δευτέρα, για γάμους, εστίαση, σχολεία

Ηράκλειο
Σύγχυση με… το ΣΚ των απαγορεύσεων - Τι θα ισχύει, από Δευτέρα, για γάμους, εστίαση, σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «πορτοκαλί» το Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο, αλλά ελαφρύνονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό από τη Δευτέρα

Σύγχυση έχει προκαλέσει σε αρκετούς κατοίκους και επισκέπτες του Ηρακλείου, η ελάφρυνση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού από… Δευτέρα.

Κι αυτό γιατί, μπορεί μεν, το μεσημέρι της Παρασκευής, το Ηράκλειο να υποβαθμίστηκε - από το Επίπεδο 3 στο Επίπεδο 2 - στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19, ωστόσο η υποβάθμιση αυτή θα ισχύσει από τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει αυτό το Σαββατοκύριακο

Στην πράξη , αυτό συνεπάγεται πως αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ηρακλείου θα πρέπει να υπακούσουν στα ισχύοντα μέτρα, καθώς και στα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός.

Δηλαδή:

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί (εξαιρούνται όσοι εργάζονται και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης) και
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού (τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους)

Ταυτόχρονα, αυτό το Σαββατοκύριακο ισχύουν τα μέτρα προστασίας του Επιπέδου 3.

  1. Συναθροίσεις (συμπεριλαμβανομένων γάμων, βαπτίσεων και κηδειών): Έως 9 άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  2. Εκκλησίες: Έως 50 άτομα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας
  3. Κινηματογράφοι: Έως 30% πληρότητα
  4. Εστίαση - Καφέ: Κλειστά 12.00 - 5.00, υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και το κοινό κατά την αναμονή, 4 άτομα ανά τραπέζι (εκτός αν είναι μέλη ίδιας οικογένειας όπου επιτρέπονται 6 άτομα)
  5. Ταξί: Μέχρι 2 επιβάτες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας

Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα

Αρκετά είναι, ωστόσο, όσα θα αλλάξουν από τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, όποτε και θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα προστασίας του Επιπέδου 2.

  • Αρχικά, από το βράδυ της Δευτέρας, θα πάψει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί και η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
  • Ειδικότερα, αναφορικά με τη χρήση μάσκας, είναι ενδεικτικό πως στα σχολεία, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους, αλλά όχι στα διαλείμματα ή κατά τη διάρκεια της Φυσικής Αγωγής.
  • Το όριο των επιτρεπόμενων ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλαδή σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες, αυξάνεται από τα 9 στα 50 άτομα (με υποχρεωτική χρήση μάσκας).
  • Ενώ, αναφορικά με την εστίαση, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες, οι καφετέριες και τα μπαρ θα κλείνουν στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, καθίσταται υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό κατά την αναμονή. Ενώ, το όριο των ατόμων ανά τραπέζι αυξάνεται από 4 σε 6 άτομα.
  • Στις εκκλησίες, το όριο της πληρότητας αυξάνεται από τα 50 στα 100 άτομα (με υποχρεωτική χρήση μάσκας).
  • Και στους κινηματογράφους το όριο της πληρότητας αυξάνεται από το 30% στο 50% (με υποχρεωτική χρήση μάσκας). Αναφορικά με τους κινηματογράφους, βέβαια, η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθίσταται υποχρεωτική.
  • Στα γυμναστήρια, αίρεται η απαγόρευση της χρήσης των αποδυτηρίων (ωστόσο είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας).
  • Όπως επίσης, αίρεται η απαγόρευση της διενέργειας εμποροπανηγύρεων (ωστόσο είναι η υποχρεωτική η χρήση της μάσκας).
  • Τέλος, στα ταξί, το όριο της πληρότητας αυξάνεται από τα 2 στα 3 άτομα.

Όλες οι αλλαγές και τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε Επίπεδο, δημοσιεύονται στο ΦΕΚ.

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News