Στο Ηράκλειο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Με ραντάρ και θερμικές κάμερες ενισχύεται η Κρήτη

Ηράκλειο
Στο Ηράκλειο ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Με ραντάρ και θερμικές κάμερες ενισχύεται η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κλιάρης βρέθηκε στο Ηράκλειο και έστειλε το δικό του μήνυμα για τα Ελληνοτουρκικά

Το δικό του μήνυμα με φόντο την Τουρκική προκλητικότητα στέλνει ο αρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Θεόδωρος Κλιάρης.

Για τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, ο κ. Κλιάρης αναφέρθηκε στο σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης το οποίο θα ενισχυθεί με ραντάρ και θερμικές κάμερες στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, στο νησί μας πρόκειται να εγκατασταθούν 4 ραντάρ και θερμικές κάμερες μεγάλης εμβέλειας οι οποίες θα μεταφέρουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Αναφερόμενος στις μεταναστευτικές ροές τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δήλωσε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου ο κ. Κλιάρης αναφέρθηκε στην ενίσχυση με προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, λέγοντας ότι εντός του 2021 οι λιμενικές αρχές θα ενισχυθούν με περισσότερους από 320 λιμενοφύλακες.

Παράλληλα, το νησί μας θα ενισχυθεί με ένα ακόμη μεγάλο σκάφος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, απονεμήθηκαν ναυτικά μετάλλια σε βαθμοφόρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για τη δράση που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων διάσωσης ατόμων στη θάλασσα.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News