Ηράκλειο

Διαμαρτυρία μαθητών για τα ελλιπή μέτρα - «Η κυβέρνηση μας εξόπλισε με μάσκες αλεξίπτωτα»

Αγώνας των μαθητών του γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού

«Βρισκόμαστε εδώ και 8 μήνες υπό τον αυξανόμενο κίνδυνο της διασποράς του κορωνοϊού και το ελληνικό κράτος δεν έχει κάνει ό,τι απαιτείται για να μας προστατεύσει στην καθημερινότητά μας μέσα στα σχολεία πέρα από το να μας «εξοπλίσει» με μάσκες αλεξίπτωτα», υποστηρίζει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού.

Όπως σημειώνει:

"Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε:
1. Περιορισμένο αριθμό μαθητ(ρι)ών ανά τμήμα. (Έως 15 μαθητές ανά τμήμα).

  1. Διάσπαση των τμημάτων, ώστε να επιτευχθεί το παραπάνω.
  2. Προσλήψεις καθηγητ(ρι)ών για να καλυφθούν όλα τα κενά, ώστε να λειτουργούν κανονικά τα διασπασμένα τμήματα.
  3. Συντομότερες διδακτικές ώρες και περισσότερα διαλείμματα, ώστε να μπορούμε να αντέξουμε τη μάσκα.
  4. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης / τηλεργασίας. Δεν θα δεχτούμε το κράτος να πληρώνει ιδιωτικές εταιρίες, για να στηρίζουν την τηλεκπαίδευση (της οποίας η μονιμοποίηση θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ). Τηλεκπαίδευση ΜΟΝΟ όταν είναι απαραίτητο, από κρατικούς φορείς με τη διασφάλιση ότι τα προσωπικά δεδομένα μας δεν αποθηκεύονται πουθενά.

«Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να είμαστε μόνες/μόνοι μας. Οι ίδιοι κίνδυνοι που απειλούν εμάς απειλούν και εσάς. Αλληλεγγύη στους μαθητικούς αγώνες! Σταθείτε δίπλα μας, για να κερδίσουμε! Η συλλογικότητα είναι ο μόνος δρόμος!

Έπειτα από συνεδρίαση του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου μας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ειρηνική κινητοποίηση – διαμαρτυρία την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο κέντρο της Νέας Αλικαρνασσού επί των οδών Ηροδότου και Λεωφόρου Ικάρου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το πρώην Δημαρχείο Νέας Αλικαρνασσού επί των οδών Ηροδότου και Διονυσίου όπου θα επιδοθεί ψήφισμα των μαθητών. Κατά την κινητοποίηση θα τηρούνται όλες οι απαραίτητες αποστάσεις και θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας».

Μάλιστα ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού συμπαραστέκονται στις διεκδικήσεις των μαθητών για καλύτερη και ασφαλέστερη εκπαίδευση". 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια