Ηράκλειο

Μ. Συντυχάκης: «Αποκαλύφθηκε η γύμνια σε αντιπλημμυρικά έργα»

«Πραγματικός ένοχος δεν είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα»

Στην έλλειψη  αντιπλημμυρικών έργων στο Ηράκλειο αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης ο οποίος υποστήριξε ότι αποτέλεσε μια από τις αιτίες των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

 «Αποκαλύφθηκε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά με τον πιο τραγικό τρόπο η γύμνια σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές στην Κρήτη, όπως και σε άλλες δοκιμασμένες από τα καιρικά φαινόμενα περιοχές της Ελλάδας. Οι ζημιές σε σχολεία, σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, οι μεγάλες ζημιές σε υποδομές στο οδικό δίκτυο διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες κυβέρνησης- περιφερειακής και τοπικής διοίκησης για την υποτιθέμενη επάρκεια των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και δικτύων ομβρίων στις πόλεις.

Η  δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, των μικρομεσαίων αγροτών να στοχεύσει  τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, που θεωρούν «κόστος» τα έργα αυτά, που δεν αποδίδουν εύκολα και μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιαίτερα μετά την περάτωσή τους.

Το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των πληγέντων για την πλήρη αποζημίωση των λαϊκών νοικοκυριών και των αυτοαπασχολούμενων, την πλήρη αποζημίωση των αγροτών για την καταστροφή της παραγωγής τους.  Για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές, τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όλα αυτά που είναι απαραίτητα έτσι ώστε να προστατευτεί και να θωρακιστεί η Κρήτη απέναντι σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια