Γιατί μετατράπηκε σε λίμνη ο κόμβος προς Καλλιθέα - Τι καταγγέλλει αναγνώστης

Ηράκλειο
Γιατί μετατράπηκε σε λίμνη ο κόμβος προς Καλλιθέα - Τι καταγγέλλει αναγνώστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς στον κόμβο προς Καλλιθέα - Σε λίμνη μετατράπηκε η έξοδος εθνικής προς Καλλιθέα και ΒΙΠΕ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το Ηράκλειο για ένα 24ωρο, εξαιτίας της οποίας κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και προκλήθηκαν πολλές υλικές ζημιές.

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης, με την κακοκαιρία να έχει μεγάλη διάρκεια και την ορμή του νερού να είναι τέτοια, που στο πέρασμά του παρέσερνε τα πάντα.

Κάποιες περιοχές μάλιστα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας και επλήγησαν περισσότερο, όπως η Αλικαρνασσός, η οποία «πνίγηκε» στη λάσπη, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.

Μάλιστα από το βράδυ της Τρίτης και στη δυνατή νεροποντή, η οδός Αναξαγόρα, από δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο, με αποτέλεσμα ο κόμβος προς Καλλιθέα να μετατραπεί σε λίμνη, με τα οχήματα που βρέθηκαν στο σημείο να «εγκλωβίζονται» στο σημείο.

Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη, ο οποίος έστειλε και στο neakriti.gr, το φωτογραφικό υλικό, όλο αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται σε έναν αγωγό, ο οποίος έχει διάμετρο 40 πόντους, με αποτέλεσμα σε μία δυνατή νεροποντή να πλημμυρίζει η περιοχή.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε μία δυνατή καταιγίδα, όλα τα νερά από την οδό Καζαντζίδη, την Βιομηχανική Περιοχή και την Καλλιθέα, καταλήγουν σε έναν αγωγό (80cm x 80cm), στον οποίο μάλιστα, έχει κυκλώσει στη φωτογραφία και ο οποίος με τη σειρά του καταλήγει σε μία σωλήνα με διάμετρο 40 πόντους.

«Είναι απόλυτα λογικό», όπως λέει «να μην χωράει από σωλήνα με αυτές τις διαστάσεις, τόσος όγκος νερού και τα φτερά υλικά, που παρασέρνει το νερό στο πέρασμά του».

Σύμφωνα με τον αναγνώστη, τόσες χιλιάδες κυβικά νερού είναι φυσικά αδύνατο να περάσουν από εκεί και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, «κάθε χρόνο το ίδιο», όπως καταγγέλλει «τι πρέπει να γίνει, να πνιγεί κάποιος για να έρθουν να κάνουν οι υπεύθυνοι τη δουλειά τους, όπως πρέπει;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News