Κλειστό και αύριο το 3ο ΕΠΑΛ στη Νέα Αλικαρνασσό

Ηράκλειο
Κλειστό και αύριο το 3ο ΕΠΑΛ στη Νέα Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυλή του σχολείου μετατράπηκε σήμερα σε λίμνη

Κλειστό θα είναι και αύριο το 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό, καθώς η καταιγίδα που προκλήθηκε μετέτρεψε σήμερα σε λίμνη την αυλή του σχολείου.

Μάλιστα, τα νερά που έφερε η πλημμύρα μέσα στο υπόγειο του σχολείου, αναμείχθηκαν και με ποσότητες πετρελαίου, γεγονός που σημαίνει πως χρειάζεται επιπρόσθετη διαδικασία ώστε να μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο οι ποσότητες αυτές εκτός του σχολείου.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Ηρακλείου, Νίκο Αγγελάκη, η διαδικασία απομάκρυνσης του υλικού χρειάζεται δυο μέρες, με αποτέλεσμα το σχολείο να παραμένει κλειστό και αύριο.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη το 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου είναι και το μόνο σχολείο που έχει καταθέσει επίσημο αίτημα μέσω του διευθυντή για «λουκέτο» εξαιτίας της κακοκαιρίας και την αυριανή ημέρα.

Αναφορικά με το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο οποίο σήμερα έκλεισαν 6 τμήματα που βρίσκονται στο υπόγειο, δεν έχει υπάρξει επίσημο αίτημα να παραμείνει κλειστό και αύριο.

Ο κ. Αγγελάκης ανέφερε πως για να διακόψει την λειτουργεία ενός σχολείου ο Δήμος, θα πρέπει να κατατεθεί επίσημο αίτημα από τον/την διευθυντή, κατόπιν συνεννόησης με τον Σύλλογο Γονέων του εκάστοτε σχολείου εφόσον μιλάμε για μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια οι μαθητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News