Ηράκλειο

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ξεκαθαρίζει η Πρυτανεία

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Ειδικότερα, μια φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών που βρίσκεται στο Ηράκλειο, παρακολούθησε αρχικά εργαστήρια της σχολής την προηγούμενη εβδομάδα. Στην συνέχεια και καθώς πέρασε το Σαββατοκύριακο κατά το οποίο δεν πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, κάλεσε η ίδια το Πανεπιστήμιο και ενημέρωσε πως βρέθηκε θετική στον ιό. 

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με πηγές από την Διοίκηση του Ιδρύματος, αναφέρθηκε πως το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα σύμφωνα και με τις υποδείξεις της επιτροπής Covid που έχει συσταθεί στο Πανεπιστήμιο για την διαχείριση τυχόν περιστατικών κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στο μάθημα έγινε χρήση των μασκών και τηρούνταν οι αποστάσεις όμως σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές θερμομετρώνται και το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε επικοινωνία για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως οι χώροι των εργαστηρίων απολυμαίνονται μετά από το πέρας των μαθημάτων. 

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, έχουν εκπαιδευτεί 60 υπεύθυνοι (30 + 30 αναπληρωματικοί) διαχείρισης κρουσμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έτσι ώστε να τηρούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα. 

Τέλος, ξεκαθαρίστηκε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως τα μέτρα ακολουθούνται πιστά.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια