Εικόνες αποκάλυψης στον Καρτερό - Κινδύνευσαν άνθρωποι - Πάνω από τις ταράτσες των σπιτιών πέρασαν τα ορμητικά νερά

Ηράκλειο
Εικόνες αποκάλυψης στον Καρτερό - Κινδύνευσαν άνθρωποι - Πάνω από τις ταράτσες των σπιτιών πέρασαν τα ορμητικά νερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινδύνευσαν άνθρωποι, παρασύρθηκαν οχήματα με τους οδηγούς - Κόβει την ανάσα η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Εικόνες αποκάλυψης και δραματικές προσπάθειες για να σωθούν ανθρώπινες ζωές στον Καρτερό  Ηρακλείου.

Τα ορμητικά νερά παρασύρουν 15 αυτοκίνητα, τα οποία κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Ανάμεσα τους και ένα αποφρακτικό του δήμου. Ο οδηγός που έχει κατεύθυνση προς Ηράκλειο πέφτει πάνω στο ασημί οχήματος και ανακόπτει την πορεία του προς τη θάλασσα. Η οδηγός του αυτοκινήτου βγαίνει στην οροφή του αυτοκινήτου, και γαντζώνεται από την κολώνα της ΔΕΗ και περιμένει τη σωτηρία.

Ενώ ένα ακόμη αυτοκίνητο πέφτει πάνω στο βαρύ όχημα που γίνεται σανίδα σωτηρίας για τον οδηγό που περιμένει με αγωνία τους πυροσβέστες.

Το ερπυστριοφότο της ΕΜΑΚ που προσπαθεί να την πλησιάσει παρασύρεται από τον ορμητικό χείμαρρο και οι πυροσβέστες σκαρφαλώνουν στα βράχια για να τους φτάσουν.

Οι υπόλοιποι οδηγοί καταφεύγουν στις ταράτσες των γειτονικών σπιτιών και μαζί με τους ενοίκους βλέπουν τη στάθμη του νερού να ξεπερνά και τα δύο μέτρα. Σοκαρισμένοι παρακολουθούν αυτοκίνητα να παρασύρονται προς τη θάλασσά χωρίς κάνεις να γνωρίζει αν έχουν μέσα επιβάτες.

Τα νερά ξεπέρασαν το ύψος των σπιτιών

Στο σημείο σπεύδουν συνεχώς δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για να απομακρύνουν τους κατοίκους καθώς τα ορμητικά νερά ξεπερνούν το ύψος των σπιτιών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις βγαίνουν από τα θεμέλια τους Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε κάτοικο που υπέστη ισχυρό σοκ από τις τρομαχτικές στιγμές που έζησε μαζί με την οικογένεια του.

Πολλά από τα αυτοκίνητα κατέληξαν πάνω στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και άλλα στην αυλή της Λέσχης της Αεροπορίας, θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης

Ο εφημέριος του Αγίου Ιωάννη, ανεβασμένος στα βράχια έβλεπε με πόνο τις εικόνες και τα έπιπλα της Εκκλησίας να παρασύρονται προς τη Θάλασσα. Την εικόνα του Αγίου Ιωάννη βρήκε 100 μέτρα παρακάτω πυροσβέστης και την επέστρεψε στο ναό.

Τα νερά που κατέβαιναν από τη Βιομηχανική Περιοχή παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους, ανοίγοντας χαντάκια, ξηλώνοντας πυλώνες φωτισμού, σκάβοντας ακόμη και τα θεμέλια των κτισμάτων που βρίσκονται κατά μήκος του ρέματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News