Ηράκλειο

Λίμνη.... το 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού λόγω της καταιγίδας

Ακόμη δύο Δημοτικά στο Ηράκλειο αντιμετώπισαν πρόβλημα, λόγω της καταιγίδας

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στο 3ο ΕΠΑΛ Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Η αυλή του σχολείου, μετατράπηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, σε… λίμνη ενώ μαθητές και καθηγητές έμειναν άναυδοι να παρακολουθούν το σχολικό συγκρότημα να βυθίζεται στο νερό.

Λίγες ώρες ισχυρής βροχόπτωσης και έντονης καταιγίδας στο Ηράκλειο ήταν αρκετή ώστε να προκληθούν σοβαρά προβλήματα.Ίδια η εικόνα και στο δρόμο μπροστά από το σχολείο όπου το ύψος του νερού ήταν αρκετά υψηλό και μόνο με … βάρκα θα μπορούσες να διασχίσεις με ασφάλεια το σημείο.

Βγήκαν με δυσκολία μαθητές και εκπαιδευτικοί

Σύμφωνα με το διευθυντή του 3ου ΕΠΑΛ Διονύση Στογιανόπουλο «Περιμέναμε να περάσει η βροχή καθώς δεν μπορούσε να  έρθει η πυροσβεστική με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να τυλίξουν σακούλες στα πόδια τους για να καταφέρουν να βγουν έξω από το σχολείο. Τη νύχτα πλημμύρισε το υπόγειο όπου υπάρχει αποθηκευτικός χώρος και το λεβητοστάσιο σχολείου. Το νερό ανέβηκε σε ύψος τα 3 μέτρα, γέμισε η εξωτερική σκάλα με νερό και σκέπασε τις δεξαμενές. Το νερό αναμείχθηκε με το πετρέλαιο και κάλυψε και τη σκάλα. Σίγουρα υπάρχει ζημιά στο λεβητοστάσιο και είναι δύσκολο να αντληθεί το νερό που έχει αναμειχθεί με το πετρέλαιο και να καταλήξει στο δρόμο».

Ζητούν να μείνει κλειστό το σχολείο

Μάλιστα ο διευθυντής ζήτησε από την πολιτική προστασία να παραμείνει το σχολείο κλειστό την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ακόμη δύο Δημοτικά στο Ηράκλειο αντιμετώπισαν πρόβλημα, λόγω της καταιγίδας

Χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι και το βίντεο που δημοσιεύει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανόλη Μπελαδάκη, το σχολείο πράγματι αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τη στιγμή της μεγάλης βροχόπτωσης στο Ηράκλειο, όποτε και πλημύρισε η αυλή του.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, τα νερά δεν μπήκαν στο κτήριο του σχολείου.

Προβλήματα, ωστόσο, υπήρξαν και στην ταράτσα του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, χωρίς, ευτυχώς, ούτε σε αυτή την περίπτωση να κινδυνεύουν μαθητές.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη και τα δύο Δημοτικά Σχολεία, θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια