28ο και 57ο: Λήξη συναγερμού για τα δύο δημοτικά σχολεία

Ηράκλειο
28ο και 57ο: Λήξη συναγερμού για τα δύο δημοτικά σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έδειξαν τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν εκπαιδευτικός και μαθητής

Τέλος στην αγωνία -τουλάχιστον προς το παρόν- για το 28ο και 57ο δημοτικών σχολείων Ηρακλείου όπου έκλεισαν δύο τμήματα (το Στ2 τμήμα του 57ου και το Στ2 τμήμα του 28ου) λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα των δύο τεστ στα οποία υποβλήθηκαν εκπαιδευτικός και μαθητής βρέθηκαν αρνητικά, οπότε αποφεύχθηκε προς το παρόν ο κίνδυνος, καθώς με τρίτο κρούσμα θα έκλεινε το σχολείο. Οι γονείς και η διεύθυνση του σχολείου παραμένουν σε εγρήγορση καθώς αν κάποιος από τις στενές επαφές εκδηλώσει συμπτώματα θα πρέπει πιθανόν να υποβληθεί σε τεστ.

Πως έκλεισαν τα τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά εντοπίστηκε θετική δασκάλα παράλληλης στήριξης η οποία είχε ύποπτα συμπτώματα όπως αγευσία και αποφάσισε να προχωρήσει στο τεστ πληρώνοντάς το μάλιστα από την τσέπη της. Η δασκάλα βρέθηκε θετική, το τμήμα του σχολείου έκλεισε και ξεκίνησε με την συνεργασία του σχολείου και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση. Από τα τεστ που ακολούθησαν 3 βρέθηκαν αρνητικά και 1 εκπαιδευτικός θετικός με αποτέλεσμα να κλείσει το δεύτερο τμήμα του σχολείου.

Στη συνέχεια ωστόσο αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν δύο ακόμα τεστ.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 28ου-57ου δημοτικού σχολείου εξαρχής τόνιζε ότι θα πρέπει να γίνουν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αναφέροντας: «Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εφικτό να ελεγχθούν όλοι οι μαθητές όμως δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αντιληφθούμε γιατί δεν ελέγχθηκαν ΆΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.

Ποια είναι η λογική, να αναμένουμε να δούμε αν εμφανίσει και κάποιος άλλος από τους διδάσκοντες σχετική συμπτωματολογία για να κλείσει η σχολική Μονάδα βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Αν είναι να συνεχίζει κανονικά η λειτουργία του, χωρίς αυτό τον βασικό έλεγχο, να είναι όλοι σίγουροι πως η διασπορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που περιμένουν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News