Κακοκαιρία: Άνθρωποι κινδύνευσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους που «έμειναν» λόγω της βροχής

Κρήτη
Κακοκαιρία: Άνθρωποι κινδύνευσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους που «έμειναν» λόγω της βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου

«Έτρεχε και δεν έφτανε» η πυροσβεστική υπηρεσία στο Ηράκλειο εξαιτίας των προβλημάτων που δεν είχαν τέλος στην διάρκεια της χθεσινής ημέρα και πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα Τετάρτη.

90 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία του Ηρακλείου για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις μέσα σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε χθες αποτέλεσε το γεγονός ότι 2 άτομα κινδύνευσαν την ώρα που βρίσκονταν στα αυτοκίνητα τους καθώς αυτά ακινητοποιήθηκαν στον κόμβο της Καλλιθέας  κάτω από την γέφυρα της εθνικής οδού όπου πραγματικά ο δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη.

 Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία .

Όχημα της ΕΜΑΚ έσπευσε στο σημείο με τους διασώστες να απεγκλωβίζουν τα δύο άτομα με την περιπέτειά τους να έχει αίσια κατάληξη.

Σχεδόν στην ίδια περιοχή σε δρόμο που βρίσκεται παράλληλα της λεωφόρου Καζαντζίδη υπήρξε ακόμη ένας απεγκλωβισμός οδηγού όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε λόγω της τεράστιας ποσότητας νερού που είχε συγκεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.

Και εκεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε αισίως με τον απεγκλωβισμού του οδηγού.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η πυροσβεστική για να αντιμετωπίσει τη σωρεία προβλημάτων χρειάστηκε να βγάλει έξω στους δρόμους 15 οχήματα με 40 υπαλλήλους.

Επίσης δύσκολη ήταν και η επιχείρηση άντλησης υδάτων η οποία και στήθηκε αργά το βράδυ επί των οδών Αρχιμήδους και Βελισαρίου, στη Ν.Αλικαρνασσό, όπου εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερών, πλημμύρισαν ισόγειες και υπόγειες κατοικίες.

Να σημειωθεί ότι και η Πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να επέμβει όπου κριθεί απαραίτητο

Ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις και για σήμερα προβλέπονται άσχημες καιρικές συνθήκες με χαλαζοπτώσεις , ισχυρές βροχοπτώσεις και βοριάδες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020).

Πιο συγκεκριμένα, και  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού θα επηρεαστούν:

  1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.
  1. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.
  1. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News